Bombetrussel mod LOT-fly fra Warszawa i København

Polen_LOT_fly_til_evakuering_Martin_Bager
Dansk politi bekræfter at der var en bombetrussel mod et LOT-fly, men at situationen er under kontrol, selv om fly og passagerer fortsat tilbageholdes. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Det var en bombetrussel mod et LOT fly fra Warszawa, der mandag aften var årsagen til et stort politiopbud i lufthavnen i Kastrup.


Det var en bombetrussel mod et LOT fly fra Warszawa mod København, der indløb 21:47, som var årsagen til at flyet ved ankomsten til København blev gennemsøgt og tømt. Det bekræfter vagtchef Espen Godiksen, Københavns Politi overfor BT.

LOT-fly LO459 blev ved landingen i København taget ud af drift, og parkeret et stykke fra lufthavnen. Det skete af sikkerhedshensyn, hvis der skulle være en aktiv bombe ombord.

– Det (flyet, red.) blev tømt for passagerer, som alle sammen havde det godt. De håndteres nu på et særligt indrettet sted til det i lufthavnen, siger den vagthavende.

Politiet er fortsat til stede og vil være det en rum tid, som det udtrykkes af Københavns Politi. Hvad den konkrete trussel går ud på, vil vagtchefen ikke oplyse overfor BT.

Efterforsker bombetrussel

– Det, som jeg kan sige, er, at vi har efterforskningen på, og de er i fuld gang med at finde ud af, hvor truslen kommer fra, siger Espen Godiksen. Han oplyser at situationen er under kontrol, og at der ikke er foretaget anholdelser.

Tirsdag formiddag meddelte Københavns Politi, at der ikke blev fundet nogen bombe på LOT-flyet fra Warszawa.

 

Støt polennu.dk og få mere viden

 

Flere informationer og nyheder fra Polen på dansk? Støt polennu.dk. 

Tryk på det beløb du vil støtte os med.
Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.