Borgmesterkandidat anholdt for fodbold-korruption

Damian_Bartyla_fodboldleder_og_borgmesterkandidat

Korruptionsanklaget borgmesterkandidat Damian Bartyla for partiet Lov og Retfærdighed. Foto: Bartyla.


WROCLAW: Politiet har anholdt to fodboldledere. Den ene er samtidig borgmesterkandidat for partiet Lov og Retfærdighed i den sydpolske by Bytom til valget i næste måned.


Anklagemyndigheden i Polen har tilbageholdt en borgmesterkandidat i den sydpolske by Bytom. Det er efterforskning af korruption og aftalt spil indenfor fodbold, der har ført frem til to fodboldledere i den sydlige del af Polen, skriver IAR.

FC Polonia Bytom

Borgmesterkandidaten til lokal- og regional-valgene den 21. november, 37-årige Damian er leder af FC Polonia Bytom, og er sammen med en 78-årig fodboldleder fra klubben, blevet anholdt. Damian stiller op for det polske oppositionsparti, Lov og Retfærdighed, som ledes af tidligere statsminister Jaroslaw Kaczynski.

Løsladt mod kaution

Efter anholdelsen og afhøringerne, blev de to fodboldledere løsladt mod kaution på 10.000 zloty.

Særlig fodbold-enhed

Over 250 dommere, trænere, spillere, ledere og medlemmer af det polske fodboldforbund har været genstand for undersøgelser af en særlig efterforskningsenhed i Polen, der skal rydde op i aftalt spil og korruption indenfor polsk fodbold. Tidligere er ledere i det polske fodboldforbund blev anklaget og dømt, ligesom mere end hundrede fodboldledere er blevet anholdt.

Polens regering vil have ryddet op i polsk fodbold, inden EM 2012 i fodbold der spilles i Polen og Ukraine.