Britisk Holocaust-benægter i Polen skaber vrede

  Auschwitz

  Auschwitz er opført af polakker, der også har bygget gasovnene, siger en kontroversielle og racistdømte engelske historiker. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Britisk kontroversiel Holocaust benægter er rejst til Polen, bl.a. for at ’bevise’ at Auschwitz er en polsk opfindelse for at skabe turistindtægter.


  Anti-racistiske grupper protesterede i går mod den britiske historiker David Irving, der er kommet til Polen. Han skal på en rundtur, for at bevise hvad han kalder historiens største bluf: holocaust.

  Polens ambassade i London oplyser, at man ikke kan forhindre hans indrejse, da han ikke er eftersøgt internationalt.

  Rundtur

  Den britiske historiker vil besøge dødslejren Treblinka, Warszawa-ghettoen, Auschwitz og Hitlers hovedkvarter ved østfronten, Ulveskansen, der i dag ligger i Polen. Ifølge polske medier er briten i øjeblikket i Krakow området, hvor han holdes under skarp bevogtning af polske efterretningsfolk.

  Kræves tiltalt

  I et brev til Polens institut for National Erindring ( IPN ), der efterforsker nazistiske og kommunistiske forbrydelser, opfordrer en gruppe af polakker der kalder sig Otwarta Rzeczpospolita (Åben Republik) til, at der skal rejses tiltale mod Irving, for at benægte Holocaust, og det juridiske grundlag er historikerens bog fra 1977 Hitler ‘s War.

  – Lad os ikke vente så længe, at David Irving begår en ny forbrydelse i Polen , står der i brevet fra gruppen.

  Auschwitz er en rekonstruktion

  Før Irving ankom til Polen sagde han til britiske Daily Mail, at hans turne blev gennemført for at fortælle om det store ’historiske blufnummer’, og om de polske myndigheder bygning af Auschwitz-lejren, for at gøre den til en turistmagnet der kan tjenes penge på – ligesom med Disney-land.

  At mange polske jøder er forsvundet er efter den britiske historikers mening, fordi de har valgt at flytte til Israel efter krigen.

  Dømt for racisme

  I 2006 blev Irving fængslet og dømt i Østrig for sine Holocaust-benægtelser. Hvis der rejses tiltale mod den britiske historiker i Polen, risikerer han tre års fængsel.