Butikker må igen holde åbent om søndagen

Polens statsminister Mateusz Morawiecki har præsenteret en række nye tiltag, der skal sikre det polske erhvervsliv og beskæftigelsen midt i corona-krisen. Et af elementerne i planen, er at tillade butikker og shopping centrer at holde åbent om søndagen. Foto: Krystian May/KPRM.

WARSZAWA: Polens regering har for to år siden forbudt butikker at holde åbent om søndagen, men på grund af corona krisen ophæves forbuddet midlertidigt.

 


De polske butikker kan igen holde åbent om søndagen. Midlertidigt. Det var en af nyhederne fra den polske regering, da en ny corona-kriseplan blev præsenteret af statsminister Mateusz Morawiecki onsdag. Planen indeholder støtteordninger for 220 milliarder zloty, der skal dække tab for virksomheder og sikre arbejdspladser. Polen har fået 7,4 milliarder euro af EU til kampen mod corona.

Lange corona-køer

Ved at tillade søndags-åbning håber regeringen, at kunne lette presset på de mange køer, der er foran de polske butikker på grund af de mange nye corona-restriktioner.

Det er de polske detail-organisationer, der har fået ophævet søndagsluknings-reglerne, der blev indført i marts 2018. Hvis ikke loven var blevet ophævet, ville det have betydet at det kun var tilladt at holde åbent syv søndage i 2020.