Buzek: Præsidentvalget i Rusland var unfair fra starten

  Jerzy_Buzek_tager_afstand_fra_det_russiske_præsidentvalg_Polen

  Den tidligere formand for Europa-parlamentet, Jerzy Buzek, kalder præsidentvalget i Rusland for ‘unfair’. Foto: EU.


  WARSZAWA: Tidligere formand for Europa-parlamentet, Jerzy Buzek, mener ikke at præsidentvalget i Rusland var frit.


  Den tidligere formand for Europa-parlamentet, Jerzy Buzek er enig med OSCE’s-observatører, der ikke mener, at valget af Vladimir Putin var retfærdigt og frit.

  Unfair valgkamp

  – Jeg vil helst ikke tale om der var valgsvindel eller ej, det er ikke til at vide, men valget har været unfair fra begyndelsen, sagde Buzek til polsk radio mandag.

  – Når en af kandidaterne, hr. Yavlinsky, ikke engang kan få lov at stille op, og når der ikke er lige adgang til medierne, hvis der ikke er pressefrihed, er det svært at tale om frie valg, sagde den tidligere polske Europa-parlamentsformand.

  Samtaler med kritiker

  Buzek fortalte også, at han havde ført samtaler med systemkritikeren, den tidligere verdensmester i skak Garry Kasparov i forud for det russiske præsidentvalg.

  – Han sagde til mig, at spændingerne er store i Rusland, men kun blandt de bedre stillet. Cirka 30 procent af russerne, er begyndt at indse, at der ikke er lighed i landet, og det er selv om de har penge nok, sagde Buzek mandag.

  12.000 skal holde orden

  ITAR-Tass nyhedsbureau siger, at Ruslands indenrigsministerium oplyser, at omkring 12.000 politifolk og soldater vil være på vagt mandag aften og natten til tirsdag, for at holde ro i Moskva.

  Flere modstandergrupper af Putin har varslet demonstrationer imod valgresultatet. De anklager den nyvalgte præsident for valgsvindel.

  LÆS OGSÅ
  Eksternt link: dr.dk – Søvndal bekymret over russisk valgsvindel

  SE DANMARKS HOLDNING
  Eksternt link: Danmarks Udenrigsminister om valget i Rusland 4. marts 2012