Containerterminal ved Gdansk fejrer fødselsdag og udvider

  DCT

  Regionsborgmester i Pommern, Mieczyslaw Struk, DCT’s administrerende direktør, Boris Wenzel,og borgmester i Gdansk, Pawel Adamowicz, klippede båndet over ved den officielle indvielse af det nye areal. Foto: DCT


  GDANSK: Containerterminalen ved Gdansk, DCT, har fejret sin fem års fødselsdag med at indvi en udvidelse på 25 procent.


  Polen største containerterminal, DCT ved Gdansk, forsætter med at vokse.

  Yderligere 25 procent blev føjet til terminalens kapacitet i forbindelse med, at den forleden kunne fejre sin fem års fødselsdag.

  DCT viser sit potentiale

  I sin tale ved indvielsen sagde DCT’s direktør, Boris Wenzel, at den var skabt ud fra en vision om, at Gdansk og hele regionen Pommern igen kunne komme til at lyse op som en port for handel, som det var tilfældet i det 16. århundrede.

  – Mange troede ikke på, at det ville være muligt, men i dag viser DCT sit store potentiale for Polen ved at tjene som en betydningsfuld adgang til Central- og Østeuropa og Rusland, sagde Boris Wenzel.

  500 arbejdspladser

  DCT åbnede i 2007 og har allerede skabt 500 jobs. Mange flere arbejdspladser vil følge i en logistikpark, som er ved at blive bygget i forbindelse med DCT.

  For Maersk Line er DCT et vigtigt knudepunkt. Terminalen er blandt andet udgangspunkt for en det danske rederis faste ruter til Kina.