Corona-lempelser og flere nye tilfælde i Polen

Polens tidligere præsident, Nobel Fredspris modtager Lech Walesa, var i formiddag en af de polakker, der benyttede sig af, at man igen kan komme til frisør i Polen. Fra i dag kan man også komme på cafe og restaurant, selv om der stadig skal bæres maske, når man ikke sidder på sin plads. Privatfoto.

WARSZAWA: Nye lempelser i Polen fra i dag, men covid-19 sygdommen breder sig fortsat. Det aktuelle antal smittede er nu på 18.746, mens antallet af corona-relaterede dødsfald er oppe på 929.


Fra i dag kan man igen gå på cafe og restaurant i Polen, ligesom man igen kan komme til blandt andet frisør og kosmetolog.

Mandag formiddag var der 18.746 bekræftede tilfælde, og 929 dødsfald der er relateret til den frygtede sygdom. Det største corona-udbrud er i Schlesien-regionen, hvor Wroclaw er hovedbyen. Der er konstateret et stort udbrud i en mine, som har fået de centrale myndigheder til at overveje at lukke alle trafikforbindelserne til regionen. Statsministeren har dog forsikret, at det trods udbruddet, ikke vil ske.

Det seneste døgn er der registreret 217 (163 i Schlesien) nye tilfælde, og 4 corona-relaterede dødsfald.

2.544 mennesker er indlagt med mistanke om infektion, 80.947 er i karantæne og 18.772 er under særlig epidemiologisk tilsyn.

LINK: FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

Men der er også gode nyheder. 7.628 polakker er blevet raske igen, efter at have været covid-19 syge, oplyser sundhedsministeriet.

Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts, og det første dødsfald indtraf den 12. marts.

Tvivl om antal?

Polen hører til blandt de lande i verden, der har gennemført færrest covid-19 test, og derfor er der fra flere sider rejst tvivl om de officielle polske tal. Warszawas borgmester har direkte beskyldt centralregeringen for at opgive for lave dødstal. Han har opdaget uoverensstemmelser mellem tallene fra hospitalerne i byen, og de tal som sundhedsministeriet oplyser.

På nedenstående link kan man følge de aktuelle polske corona-krise regler på dansk, og følge faserne i den gradvise normalisering af det polske samfund.

LINK: INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

Hvad er corona?

  • Corona er en familie af virusser, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene. De almindelige CoV er globalt udbredte og forekommer hyppigst efterår og vinter.
  • Der findes nu seks forskellige CoV, som kan smitte mennesker.
  • MERS og SARS er mest sjældne og alvorlige.
  • Den aktuelle virus hedder SARS-CoV-2 (Severe acute respiratorysyndrome coronavirus 2) og har sit udbrud fra Kina i december 2019.
  • Verdenssundhedsorganisationen (WHO) meddelte 11. februar 2020, at den sygdom, man får af det nye virus, har navnet covid-19 (coronavirus disease 2019).
Har du lyst til at læse mere?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.