Cykelløbet Polen Rundt skydes i gang i Krakow

polen_rundt_tour_de_polen_majka_gdansk_polennu
Den polske toprytter Rafal Majka, der vandt Polen Rundt i 2014, er med sammen med den danske verdensmester Mads Pedersen, når årets udgave af Polen Rundt skydes i gang i dag. Arkivfoto.

Rafal Majka er en af Polens største cykelryttere, og ud over at have vundet Polen Rundt har han også den prikkede bjergtrøje og et par etapesejre fra Tour de France. Her fra en tidligere start på Polen Rundt i Gdansk, hvor Majka er flankeret af Gdansk borgmester og Lech Walesa. Foto: Jakub Wozniak, polennu.dk.


WARSZAWA: Startskuddet på Tour de Pologne 2017 cykelløbet vil lyde i Krakow den 29. juli og rytterne vil køre igennem mere end 500 byer og landsbyer.


Ruten for årets Polen Rundt (Tour de Pologne 2017) er offentliggjort. Det er 74. gang at løbet gennemføres, og i år bliver det med start i Krakow den 29. juli.

500 byer

Løbet vil gå gennem mere end 500 byer og landsbyer på ruten Katowice, Szczyrk, Zabrze, Rzeszow, Zakopane og med målopløb i Bukowina Tatrzanska.

Den første etape, der er på 137 kilometer, begynder og afsluttes i Krakow.

Krakow og Paris

– Vi har besluttet at ruten skal omfatte Krakow, da byen er lige så vigtig for os som Paris er for Tour de France, siger løbsarrangør Czeslaw Lang.

Polen Rundt 2017 afsluttes i Bukowina Tatrzanska i det sydlige Polen den 4. august.