Dagens polske corona tal: 6.586 nye smittede

polske corona tal
Antallet af døde er fortsat højt i Polen, hvor over to millioner polakkerne har fået en vaccination. Billedet er fra Tatra-bjergene i det sydlige Polen, hvor vintersportsstederne er hårdt ramt af restriktionerne. Foto: PTO.

WARSZAWA: Dagens polske corona tal: 284 polakker er døde med covid-19. Der er 6.586 nye smittede. 6.662 er blevet raske igen i Polen.


Dagens polske corona tal viser, at der er 6.586 nye smittede tilfælde. 284 polakker er døde med covid-19. Der er gennemført 49.700 covid-19 test.

Dagens tal bringer det samlede antal smittede i Polen op på 1.563.361.

13 procent polske positive test

Dagens corona tal viser også, at andelen af positive corona test er på 13 procent.

I Polen bliver man kun testet, hvis man har flere symptomer på covid-19 syge. Ellers skal man selv betale for testen. Derfor det relative lave antal test, og den langt højere andel af positive corona-test. I Danmark er test tilgængelige for alle – og det er gratis.

Over to millioner vaccinationer

Af dagens polske corona tal fremgår det også, at der er gennemført 71.541 vaccinationer. Det betyder at der nu i alt er gennemført 2.071.009 vaccinationer mod covid-19. Der skal to vaccinationer til for at få den ønskede effekt. Den første vaccine har 1.446.102 polakker nu modtaget, mens 624.907 af dem også har fået det andet stik.

Flere er blevet raske

6.662 polakker er kommet sig igen efter corona-sygdom, fremgår det af dagens corona tal. I alt er 1.336.677 polakker nu raske efter at have været covid-19 syge.

Værst i Warszawa

Stigning i antallet af smittede er størst i de polske byer; Warszawa (1.090), Gdansk (576) og Katowice (549).

SE OGSÅ: Dagens polske tal siden marts

284 døde med covid-19

Af dagens corona tal fremgår det også, at antallet af døde med covid-19 er moderat. 284 personer er døde med covid-19. I alt er 40.709 polakker nu døde med covid-19 i kroppen. Den triste dagsrekord under hele pandemien er 676 døde. Det var den 25. november.

Indlagte

Der er i dag 12.163 personer indlagt med covid-19 på polske hospitaler, 1.270 af dem er i respirator. 147.961 mennesker er i karantæne.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts.

Vaccinationer mod fordomme? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

Ophæver flere polske restriktioner

Siden 28. december har Polen været totalt lukket ned frem til udgangen af januar. Polske restauranter skal fortsat været lukkede. Det vurderes at flere tusinde steder har brudt restriktionerne, og flere har sagt at de vil holde åbent, trods reglerne. I modsat fald går de konkurs, hævder de.

Skoler åbnet

Polen åbnede i sidste uge skoler og børnehaver, for at de yngste skoleelever kunne genoptage deres skolegangen. Sundhedsministeren oplyser, at pandemien nu er stabiliseret. Han advarede dog om udsigten til nye varianter af covid-19, som den britiske og den danske mink-version.

Restauranter fortsat lukkede

Mens hoteller og andre kulturtilbud kan åbne fra den 12. februar, må restauranter, cafeer og barer stadig væbne sig med tålmodighed, sagde Morawiecki. Han sagde også, at corona-pandemien havde stabiliseret sig, med færre smittede. Statsministeren udtrykte dog bekymring over det høje dødstal, og derfor er det også en skrøbelig stabilisering der er tale om, fortalte han på pressemødet. Morawiecki forsikrede dog, at situationen ville blive overvåget dagligt, med henblik på en større genåbning af Polen.

EKSTERNT LINK: Rejsevejledning Polen – Udenrigsministeriet