Dagens polske corona tal: Ny trist smitterekord

ud af Gaza-striben
Polsk fly klar. 18 polakker er kommet ud af Gaza-striben, som nogle af de første udenlandske statsborgere i den krigs- og terrorramte Gaza-stribe. Arkivfoto.

WARSZAWA: Dagens polske corona tal: Ny smitterekord – højeste antal daglige smittede under hele pandemien i Polen. Næst højeste antal døde.


Ny smitterekord i Polen: Der er 35.251 nye corona smittede i Polen i dagens tal. Det er det højeste antal daglige smittede siden pandemien brød ud i marts sidste år.

Smitterekord fra England?

Polen er hårdt ramt af tredje bølge, med den farlige britiske variant. Først for få dage siden blev der indført restriktioner for polakker, der rejser ind fra de britiske øer corona-tjekket og karantæne ramt. Det er især i Katowice og Krakow området at smitte stiger voldsomt, det er også herfra at der er talrige flyafgange til de britiske øer.

I alt er 2.356.970 polakker nu bekræftet smittet med covid-19.

621 døde med covid-19

Af dagens corona tal fremgår det, at antallet af døde polakker med corona er 621. Det samlede antal er nu oppe på 53.665. Det er det næsthøjeste antal døde på en dag siden marts sidste år. Den triste dagsrekord under hele pandemien er 676 døde. Det var den 25. november.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE – FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Færre raske

20.986 polakker er meldt raske igen, efter at have været covid-19 positive. I alt er 1.882.179 blevet raske igen i Polen.

32 procent test positive

Der er kun gennemført 109.400 covid-19 test til dagens tal. Dagens corona tal viser også, at andelen af positive corona test fortsat er på 32 procent. I Danmark er den væsentlig lavere (0,34 procent).

Flere vaccinationer

Af dagens polske corona tal fremgår det også, at der er gennemført 183.199 vaccinationer det seneste døgn. Der er nu i alt gennemført 6.270.976 vaccinationer mod covid-19. I alt har 4,2 millioner polakker fået det første prik, mens godt 2 millioner af dem også har fået prik den anden vaccination.

Følg dagens corona tal og smitterekord med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

SE OGSÅ: Dagens polske tal siden marts 2020

Flere corona nyheder og ny smitterekord fra Polen? Vi har desværre ingen vaccinationer mod fordomme, men kendskab og viden er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod fordomme. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem – efter nye EU- regler pr. 1 februar – kræve en bekræftelse med SMS eller via NemID. Vi beklager.

EKSTERNT LINK: Rejsevejledning Polen – Udenrigsministeriet