Dalai Lama besøger Solidarnosc museum i Wroclaw

gdansk_lech_walesa_og_dalai_lama_polennu

Den tibetanske leder Dalai Lama er på besøg i Polen, hvor han besøger EU kulturbyen Wroclaw. Dalai Lama har været i Polen flere gange, her ses han i Gdansk under Lech Walesas fejring af 25 årsdagen for han modtagelse af Nobels Fredspris. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


WROCLAW: Den åndelige tibetanske eksilleder Dalai Lama er på besøg i Polen, hvor han har besøgt et nyt Solidarnosc museum i byen.


Nobel Fredsprismodtager, den tibetanske eksilleder Dalai Lama, kom tirsdag til Wroclaw i Polen.

Velkomst i kulturby

Her mødtes han med repræsentanter fra bystyret, akademikere, kunstner og andre personer i byen, der i år kan fejre at være EU kulturby.

Solidarnosc museum

Dalai Lama har også besøgt et nyt historisk center, der primært handler om Solidarnosc opstanden i byen i 1980’erne. Men centrets udstilling dækker byens historie fra 1945 – 2016.

LÆS MERE
wroclaw.pl: Museum open 28 august (engelsk)

Religiøst møde om fred

Onsdag skal Dalia Lama til Swidnica, 50 kilometer fra Wroclaw, hvor den lokale kirke er på UNESCO listen over verdens kulturarv. Her deltager den åndelige leder i en inter-religiøs sammenkomst med fred som tema.

Tredje gang i byen

Det er tredje gang, at Dalai Lama besøger Wroclaw. Han var der i 2008, i forbindelse med Lech Walesa 25 års dag for modtagelsen af Nobels Fredspris. To år senere var han også i Wroclaw.

Lech Walesa visit

Sidst Dalia Lama var i Polen, var i forbindelse med Lech Walesa’s 30 års dag for modtagelsen af Nobels Fredspris.