Danmark fordobler indsatsen ved base i Polen

  Kronprinsesse_Mary_og_Kronprins_Frederik_maja_giannoccaro_polen_polennu
  Kronprins Frederik i Polen 2014. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk

  Kronprins Frederik har flere gange været på den dansk-polsk-tyske base i Szczecin. Her besøger han basen på kronprinseparrets 10 års bryllupsdag i Szczecin i maj sidste år. På billedet er det dog Danmarks miljøminister Kirsten Brosbøl, der følger Tronfølgeren. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  SZCZECIN: Forsvarsministrene fra Tyskland, Polen og Danmark mødes for at drøfte forholdet til Rusland. Danmark fordobler bemanding ved base i Polen.


  De danske forsvarsminister Nicolai Wammen er i dag sammen med sine kolleger fra Tyskland og Polen på den fælles base i Szczecin.

  Vigtigt tidspunkt

  – Det er et vigtigt møde, som finder sted på et tidspunkt, hvor den sikkerhedspolitiske situation i Europa kræver fælles – og styrket – koordination og fodslag. Jeg glæder mig derfor til at mødes i Polen med min tyske og polske kollega og drøfte, hvordan vi bedst muligt indretter os i forhold til det ændrede sikkerhedspolitiske landskab i Europa, sagde forsvarsminister Nicolai Wammen inden afrejsen.

  Største danske bemanding

  – Fra dansk side mere end fordobler vi vores bidrag fra ca. 20 til omkring 45 personer. Det er det hovedkvarter, hvor der er udstationeret flest danskere, sagde den danske forsvarsminister og tilføjede, at 19 NATO-lande stod bag den øgede tilstedeværelse på basen i Polen.