Danmark lemper for rejser til og fra Polen

polen_dziwnow_strand_polsk_polennu
Udenrigsministeriet ændrer fredag rejsevejledningen til Polen, så danskere ikke længere frarådes at rejse til landet. Det bliver også nemmere for polakker at besøge Danmark. Der er dog fortsat visse betingelser der skal opfyldes ved indrejse i Danmark, mens Polen har åbnet grænserne for alle danskere uanset formål. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Udenrigsministeriet lemper corona-rejsevejledningen til blandt andet Polen fredag – med virkning fra lørdag – og det bliver igen muligt for polakker at komme til Danmark, hvis særlige betingelser er opfyldt.


Danmark har på baggrund af en vurdering fra Statens Serum Institut og Udenrigsministeriet, nu lempet rejsevejledningen, så det bliver nemmere at rejse mellem f.eks. Danmark og Polen. Følgende landes status ændres fra ”orange” til ”gul” farve. ”Farveskiftet” eller lempelserne gælder: Østrig, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Italien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Nederlandene, Norge, Polen, Slovakiet, Slovenien, Spanien og Schweiz.

De danske myndigheder fraråder fortsat rejser i EU til: Irland, Malta, Portugal, Rumænien, Sverige og UK.

Når et land er orange, fraråder Udenrigsministeriet fortsat alle ikke-nødvendige rejser til landet. Hvilket lande der åbnes for, afgøres alene af de enkelte lande og regioners aktuelle smittetal. Hver torsdag klokken 16., vil Statens Serum Institut offentliggøre en aktuel corona-liste, som bliver udgangspunktet for den aktuelle rejsevejledning.

Corona-farvekoder i Danmarks rejsevejledning. Grafik: UM.

Ikke som før

At grænserne til Polen bliver åbnet, betyder ikke at alt er som før corona-krisen. Polakker der skal til Danmark som turister, skal kunne fremvise bekræftelse på overnatning i mindst 6 dage. Fra polsk side, er grænserne åbne for danskere, og er ikke forbundet med særlige betingelser.

Fredag bliver rejsevejledningen opdateret, hvor de nærmere forhold i de enkelte lande kan findes.

SE REJSEVEJLEDNING – OPDATERES I LØBET AF FREDAG

Hvis man vælger at rejse til et land med en gul farvekode, anbefaler Udenrigsministeriet, at man er ekstra forsigtig og følger Udenrigsministeriets rejseråd i en tid med COVID-19. Derudover anbefales det, at man holder sig løbende opdateret om udviklingen i smittebilledet. Det kan variere betydeligt fra region til region. Statens Serum Institut vil også ugentligt opdatere smittetal på regionalt niveau for de fleste EU- og Schengenlande samt UK. Hvis man er i en region, hvor smittetallet er over 50 nye smittede pr. 100.000 pr. uge, opfordres man til ved hjemkomst at lade sig teste.

Ny app: Rejseklar

De danske ambassader har oprettet særlige corona-hjemmesider, der indeholder information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i det pågældende land. Man bør holde sig opdateret om lokale restriktioner i rejselandet her. Derudover anbefales alle rejsende at tilmelde sig Danskerlisten via Udenrigsministeriets app ”Rejseklar”. Så får man direkte besked på mobilen, hvis rejsevejledningen ændrer sig.

Endelig bør man holde sig orienteret via de lokale myndigheder, lokale medier og sit rejsebureau.

Rejser til Danmark

Når det gælder indrejse til Danmark, er der fortsat visse restriktioner. Se de aktuelle regler, som ændres med virkning fra lørdag, på politiets særlige corona-afsnit på hjemmesiden.

LINK TIL POLITIET OM INDREJSE TIL DANMARK

Den nye rejsevejledning, som offentliggøres i løbet af fredag, er gældende fra lørdag.

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din opmærksomhed.