Danmark med til fejringen af Anden Verdenskrigs afslutning i Gdansk

  Danmark_polen_maja_giannoccaro_polennu

  Det bliver Danmarks populære ambassadør i Polen, Steen Hommel, der repræsentere Danmark til fejringen af afslutningen af Anden Verdenskrig, den 8. maj i Gdansk. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk/MAJA G.


  KØBENHAVN: Det bliver den danske ambassadør i Polen, Steen Hommel, der repræsenterer Danmark, når afslutningen af Anden Verdenskrig fejres i Gdansk.


  Den 8. maj – årsdagen for afslutningen af Anden Verdenskrig (1939-1945) i Europa – markeres i Gdansk og fra Danmark deltager ambassadør Steen Hommel, oplyser Udenrigsministeriet overfor polennu.dk.

  Polens præsident er vært

  Det er Polens præsident der har inviteret til arrangementet i Gdansk, hvor Anden Verdenskrig begyndte den 1. september 1939. Den 17. september samme måned gik den Røde Hær gik ind i Polen fra øst, og først i 1989 blev Polen en fri nation efter 50 års besættelse.

  Fædrelandskrigen

  Den 9. maj fejrer Rusland afslutningen af den Store Fædrelandskrig (1941-1945) på den Røde Plads i Moskva. Mange lande har tidligere sendt repræsentanter til markeringen af afslutningen på den russiske fædrelandskrig 9. maj, dog ikke i år på grund af den højspændte konflikt i Ukraine.

  Merkel til Moskva

  Den tyske kansler Angela Merkel erkender betydningen af den russiske indsats under krigen, og vil lægge en krans ved den Ukendte Soldats Grav i Moskva den 10. maj.

  Merkel til København

  Angela Merkel er i dag på officielt besøg i Warszawa, inden hun i morgen tidlig rejser videre til København for at mødes med blandt andet, den danske Dronning og med statsminister Helle Thorning Schmidt.