Danmark og Polen i VM-håndbold drama i aften

  Polen_var_storfavorit_til_håndbold_VM_men_har_tabt_Sverige

  Polen er en af storfavoritterne til VM-guldet, selv om mandskabet torsdag tabte knebent til det svenske mandskab. Arkivfoto.


  MALMØ: I aften klokken 20.15 starter topbraget i VM-håndbold mellem Polen og Danmark. Polen er favorit, men Danmark har flest point med sig fra den indledende runde.


  Polen, Danmark, Sverige og Argentina er med i første mellemrunde, ved håndbold VM der spilles i Sverige i disse dage. Både Danmark og Polen har gode chancer for VM-guld.

  I aften møder mandskaberne fra Polen og Danmark hinanden i Malmø

  Efter fem overbevisende sejre i de indledende gruppekampe er Danmark klar til mellemrunden og tager som eneste hold i gruppen fire point med sig.

  Verdens bedste målmand

  Polen stiller op med verdens bedste målmand, Slawomir Szmal, samt superskytten Karol Bielecki, der mistede synet på det ene øje sidste år under en kamp.

  Polen har ikke imponeret overvældende hidtil ved VM i håndbold i Sverige, selv om holdet har vundet fire af fem gruppekampe. Alligevel er der al mulig grund til at tage kampen alvorligt.

  Det vurderer Danmarks playmaker Bo Spellerberg dagen før de to lande skal mødes i den første kamp i mellemrunden overfor politiken.dk.

  – Det er en kamp, hvor vi skal være helt oppe at ringe hele tiden. De har nogle skytter i begge sider, som vi skal holde væk, Bielecki og Lijewski, og nogle af de andre, vurderer Bo Spellerberg.

  Tabte til Sverige

  Mens Danmark har imponeret hidtil ved VM, tabte polakkerne torsdag aften 21-24 til VM-værterne fra Sverige. Flere af Polens sejre har desuden været med en lille margin.

  Kampen sendes direkte på DR 1 i aften fra klokken 20.15.