Danmark ophæver krav om karantæne for Polen

Polen dropper karantæne
Danmark dropper kravet om karantæne ved indrejse fra Polen. Det sker efter at smittetallene er falder markant i Polen. Den nye rejsevejledning er gældende fra lørdag klokken 16.00. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Danmark har ophævet kravet om karantæne ved indrejse fra Polen med virkning fra lørdag eftermiddag.


Fra lørdag klokken 16.00 er der ikke længere krav om karantæne, hvis man ankommer til Danmark fra Polen. Det oplyser Udenrigsministeriet fredag eftermiddag.

Krav om karantæne bortfalder

Rent praktisk har Danmark på basis af tal fra Statens Serum Institut ændret corona-status for Polen fra farven orange til gul.

Polen er kommet godt gennem den tredje bølge, og smittetallene er nu meget lave. Og lave nok, til at Danmark nu lemper indrejsebetingelserne.

LÆS OGSÅ: Rejsevejledningen

Udover Polen er Bulgarien det eneste land der ændrer nationalstatus i Danmark fra orange til gul fra lørdag klokken 16.00. Men flere regioner i Italien, Spanien og Frankrig undtages også for krav om karantæne.

corona polen
Nu bliver det nemmere at rejse mellem Polen og Danmark, når karantæne kravet ophæves. Arkivfoto.

LINK: Krav ved indrejse til Danmark

Træt af karantæne og corona, men glad for polske corona nyheder på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.