Danmark roser det polske EU-formandskab

  Formanden_for_Danske_Sportjournalister_den_populærer_DR-vært_Andreas_Kraul_med_Danmarks_ambassadør_i_Polen_Thomas_Østrup__Zuzanna_Armada__polennu

  En delegation med formanden for Danske Sportsjournalister, den populære DR-kommentator Andreas Kraul (tv.) i spidsen for danske sportsjournalister, hos den danske ambassadør Thomas Østrup Møller (nr. to fra venstre) i Warszawa. Ambassadøren og sportsjournalisterne var tydeligvis skuffet over, at ikke en eneste af Danmarks indledende kampe skal spilles i Polen. Foto: Zuzanna Armada, polennu.dk.


  WARSZAWA: Danmarks ambassadør i Polen, Thomas Østrup Møller, roser Polen for EU-formandsskabet, der overtages af Danmark ved årsskiftet.


  – Polakkerne har gennemført et stort og flot EU-formandskab med mange arrangementer, og de har gjort det godt – og der har været styr på logistikken hele vejen igennem, siger Danmarks ambassadør i Polen til polennu.dk.

  Hektisk program

  – Selvfølgelig har der været nogle småting, der ikke er gået som forventet. Det vil der altid være ved så stort et formandskab. Polakkerne har også været nødt til at håndtere udfordringer, som de ikke regnede med.

  – Det gælder ikke mindst finanskrisen, der har fyldt meget i de europæiske hovedstæder, siger Thomas Østrup Møller, Danmarks ambassadør i Polen.

  Danske sportsjournalister

  Ordene faldt på den danske ambassade under et besøg med en delegation fra Danske Sportsjournalister, med den populære DR-kommentator Andreas Kraul i spidsen. Kraul er formand for de danske sportsjournalister, og polennu.dk havde listet sig med på turen.

  Stadion besøg

  Sportsjournalisterne besøgte også de nye stadion i Warszawa og Gdansk, og har blandt andet været på det berømte skibsværft i Gdansk, hvor Lech Walesa og Solidarnosc blev verdenskendte i 1980. Delegationen har også taget del i en række kulturelle arrangementer og har holdt møder med de regionale turitstchefer i både Warszawa og Gdansk. Det er den polske turistorganisation, PTO, i Stockholm, der står bag turen.

  EM 2012 fodbold

  De danske sportsjournalister var i Polen for at se nærmere på forholdene op til EM slutrunde i Polen og Ukraine. Den danske ambassadør Thomas Østrup Møller lovede de danske sportsjournalister at bistå med assistance i forbindelse med deres dækning af EM 2012 i fodbold i Polen og Ukraine.

  Skuffelse

  Både ambassadøren og de danske sportsjournalister var skuffet over, at Danmark skal spille alle sine indledende kampe i Ukraine og ikke en eneste i Polen, hvilket tydeligt fremgår af billedet øverst.