Danmark vil arbejde for demokrati og samarbejde mod øst

  Danmarks_europaminister_Nicolai_Wammen_i_Polen_Jens_Mørch_polennu

  Den danske europaminister Nicolai Wammen, og den danske ambassadør i Polen, Thomas Østrup Møller, blev interviewet til polsk TVP. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Den danske europaminister, Nicolai Wammen, lovede i eftermiddag at fortsætte arbejdet for demokrati og østlige partnerskabsaftaler i EU.


  Den danske Europaminister Nicolai Wammen lovede tirsdag, at fortsætte det polske EU-formandskabs prioriteter i samarbejdet med de østlige partnerskaber, og udbredelsen af demokrati i Europa.

  Mødt med demonstration

  – EU ser med bekymring på udviklingen i Hviderusland og Ukraine, sagde den danske minister i Warszawa i dag.

  Han lovede samtidig at fortsætte arbejdet for demokrati i Europa, et arbejde som Sverige og Polen har stået i spidsen for, under det polske EU-formandskab i 2011.

  Dialogen fik ekstra næring, da demonstranter mødte den danske minister, med en opfordring til at bryde samarbejdet med den hviderussiske diktator.

  – EU’s værdier er baseret på demokrati, og derfor vil vi arbejde for demokrati overalt, sagde Nicolai Wammen til demokratiforkæmperne.

  Ikke nemt

  Nicolai Wammen sagde også, at nu må EU bevise overfor de europæiske borgere, at EU kan stå sammen i krisen, og løse de påtrængende problemer med henvisning til den økonomiske krise i eurozonen.

  – Det bliver ikke nemt, men vi vil arbejdet hårdt på konstruktive løsninger.

  Danmarks fortsætter de forhandlinger som Polen indledte, med henblik på EU’s budget for 2014 – 2020.

  Den danske europaminister rejser fra Warszawa i morgen tidlig, for at mødes med EU Kommissionen der kommer på to-dages besøg i Danmark.

  Også den polske statsminister Donald Tusk kommer til København onsdag.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Det danske formandskab og prioriteterne