Danmarks image i Polen ødelægges af fup og svindel

  Danskerne_har_fået_et_dårligt_ry_i_Polen_fordi_polske_arbejdere_snydes_af_danskere

  Danmark er ved at få et dårligt ry i Polen. Årsagen er de talrige sager om polakker der bliver snydt af danske arbejdsgivere.


  Antallet af sager, hvor polske medarbejdere er blevet snydt af danske arbejdsgivere er nu så stort, at det er ved at spolere Danmarks image i Polen. Det skriver Fyens Stiftstidende.


  – Der er mange i Polen, som har hørt historier om, hvordan folk bliver snydt i Danmark. Det er et stort problem i Danmark. Det fortæller 30-årige Renata Stefanowska, der sammen med sin kæreste Marcin Kammadola på 29 år har været i kløerne på en grådig arbejdsgiver i Danmark. De er bare to af mange polske arbejdere, der er blevet snydt af danskere.

  Ridser i lakken

  Philip S. Thorsen, som er formand for Polish Danish Business Forum, siger, at denne type sager giver Danmark alvorlige ridser i lakken. – Danmark er et af de lande, der ikke har invaderet Polen, og det giver os et godt udgangspunkt. Men polakkerne bryder sig ikke om, at deres landsmænd bliver behandlet som andenrangs borgere. Det er der ingen, der gør, men måske slet ikke polakker, siger han til epn.dk.

  Kæmpe problem

  Mikkel Hemmingsen, der er direktør for regional udvikling i Region Syddanmark, siger, at udviklingen er meget uheldig, fordi Danmark er dybt afhængig af arbejdskraft fra Polen. – Det er et kæmpeproblem, hvis der bliver skabt en stemning af, at Danmark er et sted, man bliver snydt. Det er helt klart en udfordring for den fremtidige vækst, fordi virksomhederne fortsat mangler arbejdskraft, siger han.

  – Det generelle billede af Danmark er positivt i Polen, og derfor er det ekstra ærgerligt, at der er de episoder, som er med til at ødelægge Danmarks image, siger han til Fyens Stiftstidende