Danmarks nationalleksikon får mere indhold om Polen

Anna Werenberg
Anna Werenberg efter møde med sine kolleger hos Lex.dk, hvor hun er blevet fagredaktør for Polen. Privatfoto.

KØBENHAVN: Danmarks nationalleksikon øger mængden af indhold om Polen. Polens ekspert Anna Werenberg er ny skribent.


Danmarks nationalleksikon – lex.dk – skruer op for mere indhold om Polen og polske forhold. Danmarks førende Polens ekspert Anna Werenberg er blevet ny skribent på Danmarks nationalleksikon.

– Jeg er blevet fagansvarlig for Polen på lex.dk og har fået ansvaret for at opdatere, redigere og skrive nye artikler med relation til Polen eller polakkerne, siger Anna Werenberg til polennu.dk.

LINK: Danmarks nationalleksikon

Anna Werenberg er præstedatter fra Fyn og har blandt andet arbejdet for Baltic Development Forum og Femern Bælt-forbindelsen. Hun har også arbejdet på såvel den danske ambassade i Polen, som den polske ambassade i Danmark. Werenberg er en af Danmarks førende eksperter, når det gælder Polen og polske forhold, og bruges flittigt som kommentator i danske medier.

Læst i Krakow, Aarhus og København

Anna Werenberg er cand.scient.pol. og har BA i polsk fra København og Aarhus Universiteter. Hun har også læst på det prestigefyldte Jagiellonski Universitet i Krakow.

Gennem årene har hun beskæftiget sig indgående med polske forhold og har arbejdet som journalist og redaktør på polennu.dk.

Anna Werenberg har også deltaget og arrangeret talrige dansk-polske events som f.eks. Lech Walesas besøg i Danmark i 2018 og 2019. Anna Werenberg er forskningsmedarbejder ved Koldkrigsmuseum Langelandsfort.

Dansk nationalleksikon

Lex.dk er Danmarks nationalleksikon. Sitet er frit tilgængeligt for alle og indeholder opslagsværkerne: Den Store Danske, Trap Danmark og en række specialværker som Dansk Biografisk Leksikon, Dansk Kvindebiografisk Leksikon, Danmarks Oldtid, Danmarkshistorien, Gyldendals Teaterleksikon, Symbolleksikon og Historien om Børnelitteratur.

Lex.dk er med flere end 230.000 artikler og cirka 1,5 million månedlige besøg Danmarks største site for forskningsformidling.

Hos polennu.dk ønsker vi vores tidligere kollega alt muligt held og lykke, og respekt for ledelsen hos Lex.dk, der har truffet et godt valg.

LINK: Danmarks nationalleksikon

Danmarks tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og Polen ekspert Anna Werenberg. Foto: Lars Møller.