Dansk filmmagasin tror på Oscar til den polske film Ida

  Pawel_Pawlikowski_Ida_film_Grand_besøg_Danmark_2014_Jakub_Wozniak_polennu

  Instruktøren Pawel Pawlikowski under et besøg i Grand Teatret, København i november i forbindelse med den danske premiere på filmen Ida. Filmen blev ikke bare nomineret som bedste udenlandske, men også i kategorien: Bedste fotografering. Den hæder skal tilskrives Lukasz Zal og Ryszard Lenczewski, der har stået bag kameraerne. Foto: Jakub Wozniak, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Det anerkendte danske filmmagasin Ekko spår den dansk-polske film-produktion Ida, en Oscar som bedste udenlandske film i nat.


  Den polske film Ida, der har danskere i produktions-teamet og i finansieringen bag filmen, får en Oscar for bedste udenlandske film i nat, hvis det står til det anerkendte danske filmmagasin Ekko. Magasinets Casper Hindse har lavet en vurdering af de nominerede forud for nattens Oscar-fest.

  Fem nomineret

  Ida er nomineret sammen med fire andre film i kategorien, bedste udenlandske film. De andre nominerede er den russiske Putin-kritiske film Leviathan; den estiske Tagerines, der handler om Sovjetunionens kollaps; den argentinske Wild Tales og filmen Timbuktu, der er en eksotisk film fra Mauritius.

  Filmmagasinet Ekkos Casper Hindse skriver om baggrunden for valget:

  Hele (nazi)-historien

  Mange vil nok pege på russiske Leviathan som favoritten (Putin-kritisk, red.), men det tyder nu alligevel på, at den polske nonne-film Ida stikker af med statuetten. Ida har nemlig hele (nazi-)historien til at vinde, og samtidig er filmen blevet nomineret for fotografering, hvilket viser, at mange akademimedlemmer faktisk har set Ida. Det skal man ikke forklejne i Oscar-sammenhæng.

  Wild Tales, Tangerines og Timbuktu virker alle som usandsynlige vindere, men hvad vælger Akademiet: Nostalgi med Ida eller aktuel politik med Leviathan? Vi hælder til, at det vil blive nostalgiens og film-filmenes år i år. Både i denne kategori og generelt.

  LÆS MERE
  Filmmagasinet Ekko: Det bliver uhyre tæt i år

  Flere hundrede millioner

  I alt regner man med, at flere hundrede millioner følger med i den store begivenhed verden over, skriver TV2 der dækker seancen i nat. Oscaruddelingen 2015 er den 87. udgave af filmfesten, og i år er det skuespilleren Neil Patrick Harris, der er vært på scenen i Hollywood. Det er første gang, han skal styre det store show. I studiet i Danmark er det Stéphanie Surrugue, der er vært, og med sig har hun filmeksperterne Adam Voigt, Ann Lind Andersen og filminstruktøren Nikolaj Arcel. TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz følger begivenhederne fra Los Angeles og er med på link undervejs.

  Direkte på TV-2

  Oscar-festen transmitteres direkte af TV2 fra klokken 2.30 til klokken 5.00 – natten til mandag.