Dansk firma bygger på tidligere skibsværft i Gdansk

  youngcity

  Ung By-projektet er det største renovering af en havnefront i Polen. Arbejdet begynder til sommer, og skal være afsluttet i 2013. Foto: Animation af Ung By.


  GDANSK: En ny bydel i Gdansk, Ung By, er ved at blive bygget på det tidligere skibsværfts-område. Området ejes af en dansk koncern, der også står bag byggeriet.


  Ung By (Young City) er det største renoverings-projekt af en havnefront i Polen nogensinde. Den nye bydel kommer til at indeholde luksusboliger, erhvervslokaler, shoppingcenter og underholdningscenter.

  Det var på de samme arealer, at Lech Walesa og Solidarnosc opstod i august 1980.

  Første gade

  Den første etape af projektet bliver gaden Nowa Walowa, der bliver den vigtigste forbindelsevej mellem Ung By og Gdansk. Gaden bliver også adgangsvej til Gdansk Stadion, når byen næste sommer skal være vært for EM 2012 i fodbold, der bliver verdens tredje største event.

  Problemer med Nowa Walowa

  Nowa Walowa skulle have været færdig i december sidste år, men byggeriet løb ind i problemer og gik helt i stå. Den danske investor BPTO Gdansk Development A/S løb ind i finansielle problemer. Årsregnskabet for 2009 endte med et underskud på 4,2 millioner euro.

  Moderselskabet BPT, der er registret i Litauen, men har adresse i København, måtte træde til med ny kapital.

  Klar i 2013

  Den danske byggekoncern og bystyret i Gdansk har indgået en aftale, der betyder, at arbejdet genoptages til sommer, og er afsluttet i 2013.

  LÆS MERE
  Eksternt link:
  Ung By (Young City) hjemmesiden