Dansk koncert med musik af glemt polsk komponist

Polsk komponist
Rudersdal Kammersolister består af Christine Pryn, violin - Isabelle Bania, bratsch - John Ehde, cello og Manuel Esperilla, klaver. PR-foto.

HOLTE: Torsdag er der fokus på den polske komponist Zygmunt Noskowski, når det danske ensemble Rudersdal Kammersolister spiller hans værker.


For tredje gang i denne uge, er der polsk kammermusik på plakaten i Danmark. Denne gang er det i Gl. Holte Kirke, hvor Rudersdal Kammersolisterne spiller værker af den polske komponist Zygmunt Noskowski.

Rudersdal Kammersolister spiller Zygmunt Noskowskis store klaverkvartet.

– Det er et af de vigtigste kammermusikværker fra den polske romantik, siger Christine Pryn forud for koncerten. Hun er initiativtager til Rudersdal Sommerkoncerterne, der står bag talrige dansk-polske musikevent.

LÆS MERE OM EVENT

Glemt komponisttalent

Noskowski, der levede fra 1846 til 1909, var succesfuld både som komponist og dirigent. Han er ikke særlig kendt uden for Polen, og det er også sjældent at hans værker opføres i udlandet.

– Det er synd, for musikken er passioneret og dramatisk fuld af gode melodier. Stilmæssigt er han under indflydelse af både Brahms og Liszt, siger Pryn til polennu.dk.

Rudersdal Kammersolister består af Christine Pryn, violin – Isabelle Bania, bratsch – John Ehde, cello og Manuel Esperilla, klaver.

Vilde med Polen

Rudersdal Kammersolister er nært beslægtet til Polen. I foråret gav musikerne koncert i Szczecin, og ensemblets violinist, Christine Pryn, modtog i 2016 en polsk medalje.

Da Lech Walesa fyldte 75 år indspillede Rudersdal Kammersolister musikken til en fødselsdagsfilm fra danske venner til Lech Walesa; Last Night I had the Strangest Dream. Film og musikstykket er delt mange gange af den polske frihedshelt.

Se og hør filmen til Lech Walesa 75 års fødselsdag.

Last Night I had the Strangest Dream (Lech Walesa 2018)

 

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.