Dansk og polsk kommunal it-udvikling i Polen

  kmd_i_polen_steen_hommel_Leo_Apotheker_direktør_Eva_Berneke_KMD_polen_polennu

  KMD’s bestyrelsesformand Leo Apotheker (tv.), koncerndirektør Eva Berneke, Danmarks ambassadør i Polen, Steen Hommel og direktøren for KMD Polen, Jens Brinksten ved indvielsen af det nye KMD domicil i Warszawa. Foto: Danmarks ambassade.


  WARSZAWA: Det tidligere Kommunedata, nu KMD, har indviet sit første udenlandske domicil til dansk-polsk it-udvikling i Polen.


  KMD, det tidligere kommunalejede Kommunedata, åbnede mandag et nyt udviklingsdomicil i Warszawa, som allerede har givet job til 150 medarbejdere. Men KMD forventer at udvide det nye domicil med mere kapacitet og flere medarbejdere.

  Erfaringer fra Danmark

  – KMD har mere end 40 års erfaring med udvikling af digitale løsninger til den offentlige sektor i Danmark. Vi har hjulpet Danmark til at blive et af de mest effektive og digitaliserede lande i Europa. I samarbejde med polske virksomheder, vil vi bruge vores erfaringer og knowhow til at fremme udviklingen af den polske IT-infrastruktur til gavn for de polske borgere, sagde Leo Apotheker, bestyrelsesformand for KMD ved indvielsen. Den danske bestyrelsesformand, der er uddannet i Israel, har selv polske rødder.

  Polske erfaringer til Danmark

  – Vores tilstedeværelse her er et bevis på den utroligt høje standarder for IT-kompetencer i Polen. Hver dag vil vores polske teammedlemmer hjælpe deres danske kolleger med at udvikle digitale løsninger, der former fremtidens digitale landskab af den offentlige forvaltning i Danmark, sagde KMD topchefen.

  Et års forarbejde

  – KMD har brugt det seneste år på at opbygge et førsteklasses udviklingscenter i Polen, og det er en fornøjelse at kunne byde velkommen i vore egne lokaler. Vi er stolte af at være her i dag. For første gang i KMD’s historie har vi nu en betydelig international tilstedeværelse, sagde bestyrelsesformanden for KMD ved åbningen.

  Digitaliseringsaftaler

  Danmarks ambassadør i Polen, Steen Hommel sagde ved åbningen:

  – KMD er et af Danmarks største og mest respekterede it-selskaber. Det er en fornøjelse at være vidne til deres indtræden på det polske marked. Polen og Danmark deler mange ambitioner for digital udvikling af den offentlige sektor, og vores bilaterale aftale om videndeling på digitaliseringsområdet vil gavne begge parter, sagde ambassadøren.

  Tidligere kommunal

  KMD, der tidligere var kommunalt ejet, er Danmarks største it-virksomhed med 3.000 medarbejdere. KMD er ejet af kapitalfonden Advent International og pensionskassen Sampension.