Dansk rederi vil hjælpe Rusland uden om Polen

dfds_arkiv_rusland

Det danske rederi DFDS vil ifølge Maritime Danmark hjælpe Rusland med en ny godsrute, for at russerne kan undgå transporter i og omkring Polen. Arkivfoto.


KØBENHAVN: Det danske rederi DFDS vil hjælpe Moskva med godstransporter for at russerne kan undgå Polen.


Det russiske transportministerium arbejder på at øge godstransporten til Europa med færger for at undgå Polen, skriver Maritime Danmark.

Dansk-russisk topmøde

Forslaget er blevet drøftet mellem den russiske vicetransportminister Nikolay Asaul og repræsentanter for det danske rederi DFDS, oplyser det russiske ministerium.

Problemer i Polen

– Det vil gøre det muligt at fjerne transittrafik gennem Polen, der er ustabil på grund af den polske politik om tilladelser, samt polske chauffører, der lægger hindringer i vejen for russiske transportfirmaer til skade for et fornuftigt arbejdsmiljø, står der i en rapport fra transportministeriet i Moskva. Rusland og Polen har været uenige om vilkårene for transporter gennem Polen.

Rederi er parat

DFDS skulle være parat til at oprette en ny færgerute, og har til hensigt at stille med færger nok til at opfylde efterspørgslen fra de russiske transportfirmaer, der opererer i Europa, skriver Maritime Danmark.

DFDS bekræfter overfor polennu.dk, at der har været møder med det russiske transportministerium, men oplyser samtidig at der endnu ikke er indgået konkrete godsaftaler.

Inviteret til møder

– Vores chef for DFDS kontor i Rusland har sammen med en række andre transport-aktører været inviteret til et møde i det russiske transportministerium. – Vi aftalte, at vi skulle se på hvilke muligheder vi har for at skaffe ekstra plads på eksisterende ruter, siger Gert Jakobsen, informationschef hos DFDS.

– Vi fandt de bedst mulige løsninger sidste gang, og vi vil også vende tilbage med de løsninger vi ser, men vi har ikke præsenteret konkrete løsninger, siger informationschef Gert Jakobsen til polennu.dk.

150 år

DFDS blev grundlagt i 1866 og har 6.000 ansatte i 20 lande. Rederiet har en årlig omsætning på 12 milliarder danske kroner.

LÆS MERE
Maritime Danmark: Moskva vil øge færgetrafik uden om Polen