Dansk speedway succes ved Grand Prix i Torun

torun_speedway

Det var danskerne der fik hæder på græsset ved afslutningen af det næstsidste Grand Prix i Polen. – Jeg er så glad, tak for støtten, sagde vinderen Nicki Pedersen efter sejren i Torun lørdag aften. Foto: FIM Torun.


TORUN: Danskerne dominerede til sæsonens næstsidste Grand Prix i speedway i Polen.


Den imponerende arena i Torun dannede ramme om sæsonens næstsidste Grand Prix, og det blev med en række danskere i hovedroller. Nicki Pedersen hentede den samlede sejr i en finale, hvor landsmanden Niels-Kristian Iversen sluttede som nummer fire.

Janowski med i finalen

Netop de to havde kvalificeret sig fra semifinalen på bekostning af landsmanden Peter Kildemand, og dermed var de med i dagens sidste heat, hvor modstanderne var australske Jason Doyle og polske Maciej Janowski til hjemmepublikums store begejstring. Her måtte Janowski dog tage til takke med den nederste plads på podiet, mens Doyle længe kæmpede med om sejren.

Woffinden tilbage som verdensmester

Dagens store triumfator blev dog Tai Woffinden, der genvandt verdensmesterskabet efter en sæson, hvor han har vist uhyre stabilitet. Dermed kommer årets sidste Grand Prix i Melbourne primært til at handle om, hvem der skal tage sølvet, og det ligner en dyst mellem den nu tidligere verdensmester Greg Hancock og Nicki Pedersen.