Dansk speedwaystjerne hædret ved ceremoni

hans_nielsen_speedway_gorzow

Den 57-årige danske tidligere speedway verdensmester Hans Nielsen fra Frederikshavn er på besøg i Polen, hvor han var den første udenlandske kører. Arkivfoto.


GORZOW: Danske Hans Nielsen var den første udenlandske speedwaykører i Polen, og onsdag blev han hædret af sine polske fans.


Den nu 57-årige danske speedwaykører Hans Nielsen, var den første udenlandske kører i Polen da han kom til landet i 1980’erne. Han har vundet 22 verdensmesterskaber, hvoraf de fire var individuelle. Den første var i Chorzow i Polen. Han er den mest vindende danske speedwaykører nogensinde, skriver Danmarks Motor Union.

Besøg i Gorzow

Hans Nielsen deltog onsdag i en ceremoni i den polske speedwayby Gorzow syd for Szczecin, hvor han lagde et håndaftryk på en plade i fortovet. Aftrykket skal bruges til en bronzeplade der permanent skal være foran det store og meget moderne speedwaystadion.

Iversen og Pedersen

Aftrykket skal bruges forud for memorial-løbet “XIV Edwarda Janzarza” der gennemføres søndag. De danske speedwaykører Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen er blandt deltagerne.
Hans Nielsen er stadig populær i Gorzow, hvilket var tydeligt da danskeren måtte igennem en stor autografkø efter ceremonien.