Dansk tekstil-koncern slipper for at betale skat i Polen

  Berendsen_i_Polen

  Den danske vaskeri-gigant Berendsen har med en investering på 25 mio kroner fået skattely ved den polske by Krakow. Foto: Berendsen.


  Den danske tekstil-koncern Berendsen har opnået skattefrihed i Polen, oplyser det officielle polske agentur for udenlandske investeringer, PAIZ, sent torsdag. Berendsen vil investere mindst 25 mio danske kroner, men slipper til gengæld for at betale skat.


  De polske myndigheder (Forvaltningen for Krakow særlige økonomiske Udviklingszone) har givet tilladelse til den danske Berendsen-koncern til at opføre et miljøvenligt renseri i Tarnow. Samtidig er koncernen godkendt til en række goder – blandt andet skattefrihed.

  Kendt i Polen

  Den danske koncern vil investere mindst 25 millioner danske kroner i et moderne miljø-venligt renseri til tekstiler, og det ventes at give 70 nye arbejdspladser.

  Berendsen har været på det polske marked siden 1996, og arbejder indenfor hotel- og restaurationsservice, hospitals- og plejehjemsservice, beklædningsservice og måtteservice.

  Sophus Berendsen, som grundlæggeren hed, startede virksomheden i 1854 ved at sælge glas og stål.

  Udviklingsområde

  I Polen findes særlige økonomiske zoner, hvor virksomheder kan godkendes til at opnå særlige favorable vilkår ved etablering. Tarnow, der er en del af Krakow Technology Park, er en af dem, og det er her den danske tekstilkoncern har fundet skattely.

  I år har Tarnow-området opnået tilsagn om investeringer på i alt 2 milliarder danske kroner, der samlet set anslås at skabe 250 nye arbejdspladser.

  Link til nyheden på PAIZ hjemmeside (engelsk)