Dansk tøjgigant bygger stort lager i Polen

  olgierd_geblewicz_vestpommern_invest_polennu_polen_jens_moerch

  Regionsformanden i Vestpommern Olgierd Geblewicz har grund til at smile, efter at danske Bestseller vil bygge lager og skabe op til 1.600 arbejdsplads i Goleniow ved Szczecin i regionen, hvor mange danske virksomheder har slået sig ned. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  BRANDE: Den danske tøjgigant Bestseller bygger lager på størrelse med 17 fodboldbaner i Goleniow ved Szczecin i Polen. Målet er 1.600 ansatte.


  Et helt nyt lager på 120.000 kvadratmeter med kontor og personalefaciliteter i tre etager er på tegnebrættet hos modekoncernen Bestseller, skriver Brande Bladet. Lageret skal fra Polen kunne håndtere ekspeditionen af Bestsellers internetsalg til kunder i 15 europæiske lande.

  1.000 ansatte fra start

  I 2020 forventer Bestseller at beskæftige 1.000 mennesker indenfor e-handel, og i 2025 forventes antallet af ansatte at være 1.600, herunder lagerarbejdere, kontor- og teknisk personale, fotografer, ledere og teamledere.

  Fortsat ekspansion

  – Vi fortsætter med at se en stærk efterspørgsel, og det nye e-handelscenter vil give den nødvendige kapacitet til fremtiden. Vi glæder os til at blive en del af Goleniów Industrial Park og arbejder tæt sammen med den lokale kommune og de regionale myndigheder for at skabe et unikt arbejdsområde, der afspejler vores tillid til mennesker, vores værdier og vores baggrund i modebranchen, siger Michael Fynboe, der er chef for Bestsellers e-handelsaktiviteter.

  Færdig i 2019

  Bestseller erhvervede jorden i juni, og byggeriet er allerede påbegyndt. Konstruktionsfasen forventes at starte i løbet af efteråret. Ifølge den foreløbige plan skal lageret indrettes i foråret 2019 og være oppe på fuld kapacitet i sommeren 2019.
  Lokalt er der stor glæde over projektet:

  – Det er den største og en af de mest interessante investeringsprojekter i Goleniow de seneste år, siger Robert Krupowicz, der er borgmester i Goleniow.

  Regions indsats

  Det er erhvervsafdelingen i Vestpommern regionen, der har lavet aftalen med danske Bestseller. Regionsformanden i Vestpommern Olgierd Geblewicz siger, at den store danske investering er et stort løft for hele regionen.