Dansk tv viste dokumentarfilm om Smolensk

Smolensk_Polen_præsident_10_apr_2010_polennu

Hver måned den 10. – samles tilhængere af den afdøde præsident Lech Kaczynski foran præsidentpaladset med krav om en ny uvildig undersøgelse af Smolensk katastrofen. Mange af svarene er at finde i den amerikanske dokumentarfilm om Smolensk, i serien om flystyrt, der blev vist lørdag på dansk tv.


KØBENHAVN: Dansk tv viste lørdag en dokumentarfilm om omstændighederne ved Smolensk ulykken, der blandt andet kostede den polske præsident livet.


Den amerikanske dokumentar-serie: Flykatastrofer – blev lørdag vist på Danmarks Radio DR3 med udgangspunkt i ulykken i Smolensk den 10. april 2010, hvor Polens præsident Lech Kaczynski og 95 andre højtstående polske personligheder omkom i tæt tåge. Filmen er produceret i 2012.

Dokumentarfilmen giver et indblik i de omstændigheder, som var årsagen til styrten.

Ikke kun pilotfejl

I beskrivelsen af udsendelsen hedder det:

Den 10. april 2010: Den polske præsident Lech Kaczynski bliver dræbt, da hans fly styrter ned i tæt tåge under indflyvningen til en russisk militærlufthavn. Både Polen og Rusland igangsætter officielle undersøgelser for at finde årsagen til ulykken. I første omgang ser det ud til, at pilotens beslutning om at forsøge at lande i tæt tåge kan være årsagen til styrtet. Men efterforskere erfarer snart, at det langt fra kun er en simpel pilotfejl, der er årsag til ulykken.

Filmen er tilgængelig på DR’s hjemmeside.

SE FILM
DR: Polens præsident død i flystyrt ved Katyn