Danske bolsjer skal produceres i Polen

  Bolsjer_til_Polen

  Et af de kendte bolsje-produkter fra Støvring, der nu skal produceres i Polen. PR-foto.


  AALBORG: Det nordjyske firma Støvring Bolcher flytter produktionen af kendte bolsjer til Polen.


  Producenten af de stærke Perelly bolsjer, Støvring Bolcher, flytter produktionen fra Støvring i Nordjylland til Polen. Beslutningen er truffet, fordi den danske chokoladeafgift gør produktionen i Støvring mere og mere urentabel, skriver DR Nordjylland.

  Afgift steget markant

  – Det er ikke som sådan på grund af lønudgifterne i Danmark. Det er på grund af afgiften, der gør os mindre og mindre konkurrencedygtige. Derfor må vi spare, hvor vi kan – og så kommer lønnen alligevel ind i billedet, siger den administrerende direktør Ib Baisgaard om udflytningen til Danmarks Radio.

  75 procent af prisen

  Chokoladeafgiften er steget market de seneste år, så den i følge direktøren nu udgør 75 procent af prisen for et kilo af bolcherne fra Støvring. Medarbejderne fik beskeden om udflytningen torsdag, samtidig med at de fik deres opsigelse. 20 danske medarbejdere mister deres job.

  Omfatter mange varer

  Chokoladeafgiften omfatter mange varer – blandt andet ingredienserne til de fleste bolchetyper. Afgiften er for Støvring Bolchers vedkommende steget 73 procent siden 2009 – og stiger igen til januar.

  Der har været lavet bolcher i Støvring siden 1946. I dag er firmaet især kendt for stærke peberbolsjer med lakrids-og salmiaksmag.