Danske drenge til fodbold EM 2015 i Polen

DR_Sportens_Andreas_Kraul_i_Polen_Kolobrzeg_Martin_Bager_polennu

Den danske landsholdsanfører, Andreas Kraul i dialog med dommer og linjevogtere i en kamp mod Polen i Kolobrzeg forud for EM 2012. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


KØBENHAVN: Danmark er med når EM 2015 i fodbold for journalistlandshold fløjtes igang i Gniewino nord vest for Gdansk i den kommende uge.


Danmark stiller i stærkeste opstilling, når EM 2015 i fodbold for journalistlandshold fløjtes i gang mandag på Mistral Sport i Gniewino nord vest for Gdansk og Gdynia.

Tror på sejr

– Vi tager afsted for at vinde, og vi tror på sejr, siger det danske landsholds anfører DR Sportens kommentator Andreas Kraul, der har lagt taktikken forud for de hårde kampe der venter de danske journalister.

– Vi frygter ikke polakkerne selv om de har hjemmebane fordel, for vi har aldrig tabt på polsk græs, siger anføreren.

Otte nationer med

Der er otte lande med i fodbold EM 2015, og de kæmper mod hinanden og otte hold fra de største medier i Polen. Danmark er kommet i pulje med Letland, Gazeta Wyborcza og Kanal Plus.

Letland joker

– Letland kan overraske. Vi kender dem ikke, og har ikke mødt dem før. Det er vigtigt vi kommer videre fra gruppespillet, og derfor bliver den største udfordring at økonomisere med kræfterne. Det er et hårdt program, siger den danske anfører.

SAS støtter presselandsholdet

Det er de polske værter, der har inviteret til EM 2015 og fra danske side har presselandsholdet fået solid opbakning fra SAS, som har sørget for transporten af det danske team til Lech Walesa Airport i Gdansk. SAS har daglige afgange til flere byer i Polen, blandt andet Gdansk.

Landstræner afslører opstilling

Den danske cheftræner Casper Barsøe og anfører Andreas Kraul vil ikke afsløre taktikken forud for EM, men oplyser overfor polennu.dk at følgende spillere foreløbig er udtaget til at repræsentere Danmark i næste uge: Mads Olsen, Anders Juul, Rasmus Dam, Christian Wolny, Thomas Hovmøller, Chris Kronow, Kim Ragle og anfører Andreas Kraul.

Ubesejret i Polen

Teamlederen for det danske landshold, chefredaktør Jens Mørch siger til polennu.dk, at holdet under hans ledelse er ubesejret, og at sejrrækken blandt andet tæller udebane sejrer over Polen, og en sejr over Litauen på det nationale stadion i Vilnius.

Presselandsholdet redder æren

– Da det danske A-landshold tabte 3-2 i en venskabskamp mod Polen for to år siden i Gdansk, vandt det danske presselandshold med samme cifre over de polske kolleger, og i en kamp der var mindst lige så spændende som A-landsholdets kamp, siger Jens Mørch.

Når A-landsholdet svigter

– Vi kan med god grund være stolte af vore danske drenge, især når Morten Olsens tropper ikke kan klare ærterne, siger teamlederen, der ligesom anføreren tror på at Danmark for første gang vinder EM for journalistlandshold.

Kampene spilles i Mistral Sport, hvor det spanske landshold trænede og boede under EM 2012 i fodbold i Polen og Ukraine.

Finalen spilles onsdag.