Danske FDM i pinlig anti-polsk kampagne

  FDM_direktør_i_anti_polsk_kampagne_polennu

  FDM har igangsat en tvivlsom kampagne mod polakker. På billedet den administrerende direktør Thomas Møller Thomsen, FDM. Foto: FDM.


  KØBENHAVN: Polens ambassade betegner tv-indslag om Polen og polakker fra FDM, som utroværdigt og udokumenteret.


  I en usædvanlig fordomsfuld kampagne hævder Foreningen for Danske Motorejere, FDM, med et tv-indslag, at halvdelen af reservedelene på et marked i byen Poznan, er stjålet. Og at stedet er endestationen for danske stjålne biler.

  Det lykkedes heller ikke den ellers troværdige organisation at skelne mellem polakker og borgere fra andre lande i Central og Østeuropa.

  SE INDSLAG
  Eksternt link: Film fra FDM

  Stigende tendens

  polennu.dk vurdere, at hetzen og den nedladende tone overfor polakkerne, er en stigende uheldig tendens i danske medier, blandt politikere og organisationer i Danmark.

  Hadekampagne fra 3F

  Fornylig lancerede fagforeningen 3F en usædvanlig grov og nedladende kampagne overfor polakker, og nu er tonen også kommet til at lyde fra den største organisation indenfor privatbilisme, FDM.

  LÆS MERE
  polennu.dk: Dansk fagforbund beskyldes for hetz mod polakker

  Polsk reaktion

  Den polske ambassadør Rafal Wisniewski i Danmark har også reageret. Til polennu.dk skriver den polske ambassade i København:

  ”Vi har på ambassaden svært ved at forholde os til indholdet og meningen med FDM’s indslag.
  I videoen anvendes et brugtbilsmarked i Poznań til at illustrere en overordnet påstand om at luksusbiler stjæles i Danmark for at blive sendt til Østeuropa, men der gives ingen konkrete beviser på, at dette marked – eller Polen – i særlig grad skulle være destination for stjålne biler fra Danmark.

  Kildeangivelserne for indslagets påstande er meget upræcise og svære at forholde sig til. Indslagets påstande, fx om at 50 % af varerne på markedet er stjålne, underbygges udelukkende med upræcise kilder som ”vores polske kontakter” og ”vi har en rimelig god formodning om”.

  Det får indslaget til at virke utroværdigt”

  Det er ikke lykkedes polennu.dk at få en kommentar fra FDM.