Danske Vestas bliver fejret efter ti år i Polen

  Vestas_Polen_polennu

  Servicedirektør Monika Tobisiak fra Vestas Poland og direktør for Vestas Northern Europe, Klaus Steen Mortensen, inviterede på champagne. Foto: Mette Staal.


  WARSZAWA: Den danske vindmølleproducent Vestas har været ti år i Polen. Det blev fejret på en vindenergi- konference i Polen.


  Den internationale danske vindmølleproducent Vestas, blev fejret på en vindenergikonference i Polen.

  – Da vi startede Vestas i Polen i et lille kontor, kan jeg huske, at min tidligere chef altid sagde, at om 10 år er vi 100 ansatte. Men dengang tænkte jeg, at han var skør, siger Monika Tobisiak, som er servicedirektør i Vestas Poland.

  140 ansatte

  Mens Monika Tobisiak og hendes kolleger i Polen først skulle til at bygge det polske marked op fra grunden i 2003, var den danske vindmølleproducent Vestas allerede etableret på det globale marked.

  – Vi skulle først til at opbygge relationer til vores kunder. Men selvom jeg ikke troede på visionen om 100 ansatte i Vestas Poland i 2013, sagde jeg ”ja, ja, du har ret” til min chef. Og siden har det jo vist sig, at han fik ret, for vi været vidner til en enorm udvikling på vindenergimarkedet. Nu har vi ca. 140 ansatte og kan tilbyde kompleks service, vindturbiner og installationer, siger Monika Tobisiak.

  Konference om vindenergi

  Vestas Poland fejrede den runde fødselsdag med champagne og pindemadder på en konference om vindenergi, som begyndte onsdag og afsluttes i dag i Serock nær Warszawa. Konferencen er arrangeret af den polske NGO PWEA (Polish Wind Energy Association).