Dansker med i film om berømt polsk journalist

En scene fra animationsfilmen Another Day in Life om den polske journalist Ryszard Kapuscinski. Filmen har vundet publikumsprisen på San Sebastian Filmfestivalen. PR-foto.

KØBENHAVN: Onsdag viser Cinemateket filmen; Another Day of Life – om den mest berømte polske journalist under kommunismen. En dansker har været med til at lave den prisbelønnede film.


Filmen Another Day of Life vises onsdag aften – på den polske nationaldag – i Cinemateket i København. Det er en animationsfilm om Polens mest berømte journalist, Ryszard Kapuscinski. Han var krigskorrespondent (1954-1981) under kommunismen i Polen, og blev sendt rundt til verdens brændpunkter på den ”kommunistiske side”. Udrustningen var en flaske whisky, en pakke cigaretter og en transportabel skrivemaskine. Han gav gennem sit mange-årige virke et solidt indblik i mange krige, og hans metoder og beretninger har været genstand for megen debat og kritik. Han døde i 2006 – 74 år gammel.

ANOTHER DAY OF LIFE Official Trailer
Trailer til animations-filmen: Another Day of Life.

Øjvind Kyrø fortæller

Til at fortælle mere om Kapuscinski og om Afrika som optakt til filmen, har Cinemateket inviteret journalist Øjvind Kyrø, der har dækket konflikter i 18 lande, heriblandt borgerkrigene i Angola, Congo og Sri Lanka og folkemord i Rwanda og Guatemala. Det er krigen i Angola som filmen om Ryszard Kapuscinski handler om.

LINK TIL MERE INFO OM ARRANGEMENT

Dansker med i filmen

40_gdynia_film_festival_polen_Ole_Wendorff-Østergaard_2015_40_polennu_jens_mørch_2015
Den dansk-polske filmmand Ole Østergaard til Polens største filmfestival i Gdynia. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

Den 48-årige danske filmmand Ole Østergaard kender også indgående til filmen. Han var med til at lave den, som en af filmens producer. Østergaard har lavet filmen for selskabet Platige, og før det var Østergaard med til at starte Zentropa film i Polen. Han har indtil fornylig boet og arbejdet i Warszawa. Her har han været med i tilblivelsen af Lars von Triers film; Anticrist, ligesom han har været med i adskillige andre filmproduktioner.; herunder også onsdagens film; Another Day of Life.

Ole Østergaard er netop tiltrådt en fast stilling som producer for spillefilm i Det Danske Filminstitut i København.

LÆS MERE: Ole Østergaard

Holdet bag Another Day of Life – Ole Østergaard i midten bagerst – til premieren på filmen ved Cannes Filmfestival i 2018. Privatfoto.
PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.