Danskerne er verdens lykkeligste – polakkerne nummer 56

  lykkeligste_lande

  Listen over de lykkeligste lande i verden var baseret på en undersøgelse foretaget af Gallup World Poll gruppe i 155 lande. Polen blev placeret på 56 plads. Foto: sxc.hu


  WARSZAWA: Hvis man skal tro en ny international Gallup-undersøgelse, så er danskerne verdens lykkeligste folk, mens polakkerne kommer ind på en 56. plads.


  Borgere i Danmark, Finland, Norge, Sverige og Holland er verdens lykkeligste, efter en ny undersøgelse der er trykt i magasinet Forbes. Listen er baseret på en undersøgelse af Gallup World Poll gruppe. I alt er folkeslag fra 155 lande i verden med i opgørelsen. Polen – eller polakkerne – kommer ind på 56. plads i målingen.

  Skandinaver klarer sig bedst

  De lykkeligste mennesker bor i Skandinavien.

  – Skandinaviske lande klarer sig meget godt, fordi de grundlæggende behov er opfyldt i højere grad der, end i andre lande – forklarer Jim Harter, Gallup chef forsker i instituttet.

  Lykkeligere

  Men også grækerne og hviderussere, samt indbyggere i Turkmenistan og Kosovo er også mere lykkelige end polakkerne.

  Velfærd og familie

  – Beboere i rige lande er lykkeligere end borgerne i de fattige lande, men sociale og familiemæssige struktur er ikke mindre vigtigt for et lykkeligt liv – tilføjer Jim Harter.

  Danskerne er det folk i verdens der forbruger flest lykkepiller, og om det er årsagen til at Danmark er nummer 1, fremgår ikke af Gallups undersøgelse.