De 100 rigeste polakker er blevet endnu rigere

  rige_bank_national_polen_jens_moerch_polennu

  De rigeste polakker har øget deres formuer med 25 procent det seneste år viser den seneste Forbes opgørelse. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polens mest rige mennesker er blevet endnu rigere gennem det seneste år, viser ny Forbes analyse.


  De 100 rigeste mennesker i Polen i 2017 er tilsammen gode for 134 milliarder zloty. Det er en stigning på 25 procent i forhold til sidste år, skriver magasinet Forbes.

  Arvingerne

  Den afdøde rigmand Jan Kulczyks børn, Dominika og Sebastian, topper listen over de rigeste i Polen for andet år i træk. De to børn har tilsammen 14,3 milliarder zloty, og det er et fald på 1,6 milliarder i forhold til sidste år. Deres far døde i 2015 under en fejloperation, men var før det Polens rigeste mand i en lang årrække.

  Iværksætterne

  På anden pladsen kommer Michal Solowow med en formue på 11,8 milliarder zloty, som er skabt på badeværelsesudstyr og ejendomme. Tredjerigest i Polen er mediemanden Zygmunt Solorz-Zak, der blandt andet har grundlagt Polsat TV, med en formue på 10,3 milliarder zloty.

  Siden 2003

  Forbes har siden 2003 lavet en opgørelse over de rigeste polakker baseret på offentlig kendte aktiver som fast ejendom, kontantbeholdninger, aktier og andre værdier.