De rigeste polakker er blevet rigere

  De_rigeste_polakker_er_blevet_rigere

  Andrzej Furman (tv) er blandt de nye navne på dette års liste fra Forbes over de hundrede rigeste polakker. Andrzej Furman, der sammen med sine brødre producerer medicinsk shampoo, fik i december en pris fra sin lokale kommune, Powiat Pabianicki, i det centrale Polen, som han har doneret dele af sin formue til gennem flere år. Foto: Powiat Pabianicki.


  WARSZAWA: De hundrede rigeste polakker er rigere i år, end de var sidste år, og tredive nye navne har fundet vej til Forbes liste over de rigeste polakker.


  Magasinet Forbes liste over de hundrede rigeste polakker indeholder flere nye navne i år, end den plejer, og den viser også, at de rigeste polakker er rigere i år, end de var sidste år.

  Top tre er uændret

  Fobes liste toppes igen i år af de sammen tre familier som sidste år, nemlig Kulczyk-familien, hvor Sebastian og Dominika Kulczyk sidste år arvede formuen fra deres far Jan Kulczyk. Familien vurderes at have en formue på 15,9 milliarder zloty.

  Zygmunt Solorz-Zak er nummer to på listen med 9,9 milliarder zloty, mens Michal Solowow er nummer tre med 9,2 milliarder zloty.

  Stor udskiftning i midten

  Længere nede på listen har udskiftningen dog været stor, og 30 nye navne har fundet vej til listen i år. De nye navne er i høj grad virksomhedsejere, der kommer fra hele Polen, skriver Forbes.

  De nye navne har i høj grad skabt sig formuer på industri-produktion af for eksempel haveslanger (virksomheden Cellfast) eller bagværk (virksomheden Oskroba).

  Højst placeret af de nye navne er de tre brødre Furman, der er blevet nummer syv på listen med en formue på 1,61 milliarder zloty, hvis virksomhed Aflofarm producerer shampoo, der modvirker tårtab og gråning.

  De rigeste er rigere i år

  Det er blevet sværere at komme med på listen over de 100 rigeste i år, end det var sidste år i Polen.

  Mens det sidste år krævede en formue på 240 millioner zloty, har det i år krævet en formue på 340 millioner zloty.