Demonstration til fordel for regeringens retsreformer

5.000 polakker havde tilmeldt sig demonstrationen til fordel for Polens regering, 15.000 deltog vurdere politiet, mens arrangøren hævder at 20.000 polakker deltog i kravet om udrensninger i dommerstanden. Foto: Gazetta Polska.

WARSZAWA: Tusindvis af demonstranter fra hele Polen, har lørdag været i den polske hovedstad for at vise deres støtte til regeringens ændringer af retssystemet.


Det regeringsvenlige polske nationalistiske ugeblad, Gazeta Polska, havde lørdag arrangeret demonstration foran Forfatningsdomstolen, til støtte for den polske regerings retsreformer. Reformerne kritiseres stærkt af blandt andet EU, fordi de giver politikerne kontrollen over domstolene, der skal være uafhængige.
Polakker fra hele landet, var kommet til Warszawa for at demonstrere. Ifølge arrangøren samlede demonstrationen 20.000 mennesker, andre kilder siger det halve.
– Lad os forsvare vores suverænitet, sagde chefredaktør Tomasz Sakiewicz, Gazeta Polska.
– Vi beder ikke om… nej vi kræver, at reformerne af ​​retssystemet bliver gennemført, fordi Polen skal være stærk og retfærdig.
– Vi kæmper for domstolenes fremtid, fordi de i dag bare er et redskab til at udøve censur. Disse mennesker skal håndhæve loven, ikke bryde den, sagde redaktøren ved dagens demonstration til fordel for Polens regerings ny love om domstolene.