Den første polske fodboldklub bliver sat til salg på børsen

Ruch_Chorzow2

Klubben stillede op med både spillere og ledere i forbindelse med børsintroduktionen. Foto: www.rochchorzow.com.


Fodboldklubben Ruch Chorzow har som den første i Polen sat sine aktier til salg på Børsen i Warszawa. Klubbens ledelse satser på, at EM 2012 vil få interessen for fodbold, og dermed aktiekursen til at stige.


Som den første fodboldklub i Polen er Roch Chorzow gået samme vej som en række klubber i Europa.

Torsdag blev klubbens aktier sat til salg på børsen i Warszawa. Aktierne handles på “NewConnect”, som er markedsplads for mindre selskaber.

Ruch Chorcow vil bruge indtægten fra aktiesalget til at købe nye spillere.

Klubbens direktør Katarzyna Sobstyl erkendte i forbindelse med med børsintroduktionen, at den havde overvejet, om tidspunktet var gunstigt.

– Men hverken finanskrisen eller de kontroversielle forhold omkring polsk fodbold kunne stoppe os.

En fordel for polsk fodbold

Polsk fodbold har i de seneste måneder været ramt af en omfattende skandale, hvor over 100 personer er blevet tiltalt i sager om korruption og aftalt spil.

Jacek Bochenek fra den polske afdeling af revisionsfirmaet Deloitte kalder det ifølge bizpoland.pl positivt for polsk fodbold, at en af klubberne nu bliver børsnoteret. Det vil fremme gennemsigtigheden og forbedre ligaens image, mener han.

EM effekt kan påvirke kursen

Polen skal sammen med Ukraine være vært for EM i fodbold i 2012. Ruch Chorzow forventer, at arrangementet vil få interessen for fodbold og for klubbens aktier til at stige.

I børsprospektet skriver klubben, at den forventer at vinde det polsk mesterskab senest i 2001. Den har tidligere vundet titlen 14 gange. Efter 16 runder af sæsonen 2008/2009 ligger Ruch Chorzow nummer syv i den bedste polske række.

På stadion i den sydpolske by Chorzow er der plads til 10.000 mennesker. I gennemsnit bliver hjemmekampene overværet af 8407 tilskuere.