Det nye EM 2012 stadion i Warszawa indvies søndag

  Warszawa_stadion_EM_2012_fodbold_Polen_polennu
  Det nationale fodboldstadion i Warszawa, PGE Stadium, bliver taget i brug som det første felthospital til covid-19 syge polakker. I første omgang med 500 sengepladser. PGE Stadium blev bygget forud for slutrunden ved EURO 2012, der blev spillet i Polen og Ukraine. Arkivfoto.

  Det nye nationale stadion i Warszawa, hvor åbningskampen til EM 2012 i fodbold mellem Polen og Grækenland skal spilles, blev godkendt af myndighederne i dag. Foto: Jens Mørch, polennu.dk


  WARSZAWA: I dag fik det nye nationale stadion, hvor åbningskampen til EM 2012 i fodbold skal spilles, de fornødne tilladelser, og kan åbnes for publikum.


  I morges var det stadig uvist, om det nye nationale stadion i Warszawa kunne indvies på søndag, den 29. januar, som planlagt. Tidligere på ugen afviste Warszawa kommune og brandvæsen nemlig, at give de fornødne tilladelser.

  Koncerter søndag

  Men efter at have fået mere dokumentation, og efter en ny inspektionsrunde torsdag, har Warszawa Kommune godkendt det nye stadion, der nu er klar til åbningen på søndagen. Indvielsen sker med et musikalsk event under overskriften: “Oto jestem!” (Jeg er lige her!) Arrangementet er sammensat af en række koncerter med nogle af Polens hotteste navne lige nu.

  Pokal-finale

  Den 11. februar skal det nye stadion være vært for pokalfinalen i fodbold mellem Legia Warszawa og Wisla Krakow.

  Første landskamp

  Den 29. februar spiller Polen og Portugal venskabskamp på det nye stadion, en kamp der ellers var flyttet til Wroclaw, hvis ikke godkendelserne kom på plads.

  Den 8. juni indledes EM 2012 slutrunden i fodbold mellem Polen og Grækenland på det nye stadion.

  Det nye stadion får plads til næsten 60.000 mennesker, kan overdækkes, og er blandt de mest moderne stadions verden.