Diplomat: 321 kampvogne på vej til Ukraine

kampvogne_usa_polen
Der er flere hundrede kampvogne på vej til Ukraine, oplyser den ukrainske ambassadør i Paris. Arkivfoto.

PARIS: Den ukrainske ambassadør i Frankrig, siger til fransk tv at vestlige lande nu vil sende 321 tunge kampvogne til Ukraine.


Vestlige lande har lovet at sende 321 tunge kampvogne til Ukraine. Det siger Vadym Omelchenko, Ukraines ambassadør i Paris til den fransk tv-station BFM fredag.

– I dag har mange lande officielt bekræftet en aftale om at levere i alt 321 tunge kampvogne til Ukraine, siger Omelchenko. Han uddybede ikke, hvilke lande der er tale om, eller hvilke kampvogns typer der er tale om, skriver CNN.

(Artiklen fortsætter under)

Kapløb mod tiden

– Leveringstiderne vil variere afhængigt af typen af kampvogn og af oprindelseslandet. Tidsplanen bliver tilpasset efter samtaler mellem Ukraine og vestlige lande.

– Hvis vi skulle vente til august eller september måned, så er det for sent, siger ambassadøren.

Ukraine frygter at en ny russisk offensiv er på vej indenfor de kommende to måneder.

Ukraine takker Polen

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky takkede fredag Polen, for at give Ukraine yderligere 60 kampvogne. Polen har også lovet at levere 14 tyskproducerede Leopard kampvogne.

Polen har spillet en meget aktiv rolle i at indsamle bidrag og våben til støtte for Ukraine.

Tyske og amerikanske kampvogne

USA meddelte onsdag, at de vil sende 31 avancerede Abrams-kampvogne til Ukraine i kampen mod Rusland. Samme dag meddelte Tyskland, at de vil sende 14 Leopard-kampvogne til kampen mod Ruslands krig mod Ukraine.

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk.

Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00

Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

Støt polennu.dk og få mere viden

LINK: Støt polennu.dk og få flere nyheder