Direktør fyret efter joke om Smolensk

vraget_af_praesidentens_fly_der_styrtede_ned_i_skovene_ved_smolensk_i_rusland

En joke om Smolensk ulykken i Rusland under en personalefest i et statsejet mineselskab, har kostet direktøren og flere andre jobbet. Arkivfoto.


GLOGOW: Direktøren for et kobberanlæg der drives af det statsejede KGHM er blevet fyret efter en joke om Smolensk.


Det statskontrollerede polske nyhedsbureau PAP har meddelt, at Andrzej Szydło, der er chef for et kobberanlæg i Glogow i det sydvestlige Polen, har mistet sit job efter at et polsk dagblad har bragt billeder fra en personalefest, hvor nogle af kvinderne var udklædt som stewardesser.

Smolensk ordspil

På billederne have de også en model af et fly, samt et skilt med et ordspil om Smolensk ulykken, den 10. april 2010, hvor 96 højtstående polakker omkom.

Nye undersøgelser

Siden Kaczynski regeringen er kommet til magten, er det nedsat en ny kommission der skal finde en anden sandhed om ulykken, end den som al verdens flyspecialister allerede har konkluderet. Flyet styrede ind i et træ i tæt tåge under indflyvningen til den dårligt udrustede Smolensk lufthavn. Flyet blev frarådet at lande, men kaptajnen tog en anden fatal beslutning, formentlig under pres fra besætningen.

Strider mod værdier

KGHM er en af verdens største kobber-producenter. Chefen for KGHM koncernen Radoslaw Domagalski-Labedzki siger, at nogle af deltagerne udviste en adfærd der er en krænkelse af de grundlæggende etiske standarder i virksomhed … derfor har det konsekvenser for medarbejderne.

Chefen for et kobberanlæg der er ejet af det statsejede KGHM er blevet fyret efter en joke om Smolensk ulykken under en personalefest.