Domstol: Tusk pure frikendt i korruptionssag

  michal_tusk_donald_tusk_jens_moerch_polennu

  35-årige Michal Tusk har været udsat for beskyldninger om korruption som led i en kampagne mod hans far Donald Tusk i de seneste fem år. I dag har retten pure frikendt den unge Tusk for hans rolle i det konkursramte Amber Gold. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  GDANSK: Michal Tusk, søn af den tidligere polske statsminister og EU præsident Donald Tusk, er i dag blevet pure frikendt for korruptionsanklager.


  Michal Tusk er blevet pure frikendt ved retten, for anklagerne om korruption og anden kriminel adfærd i forbindelse med konkursen af den skandaleramte guld- og bankvirksomhed Amber Gold.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Chef for guldfirma sigtet for fusk

  I den indenrigspolitiske klapjagt på Donald Tusk er hans søn beskyldt for at være involveret i Amber Gold skandalen, hvor mange polske småsparer mistede deres penge.

  Far advarede

  Den unge Tusk skulle ifølge anklagerne have været en del af svindelnummeret omkring Amber Gold konkursen i Gdansk i 2012. Men den eneste relation Michal Tusk havde til selskabet, var en rapport han lavede til et flyselskab der var en del af Amber Gold. Hans far Donald Tusk advarede ham allerede dengang om at have for tætte relationer til folkene bag Amber Gold.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Guldfirmas kollaps presser Polens statsminister


  Pure frikendt

  Det var advokaten Roman Giertych der i dag fortalte om rettens afgørelse til de polske medier. Efter rettens afgørelse i dag, er den unge Michal Tusk blevet renset for alle anklager.