Donald Tusk er Årets Mand 2011 i Polen

  Tusk_fra_partiets_facebook_side

  Polen statsminister, der blev genvalgt som den første statsminister i Polen efter kommunismen sidste år, er kåret som Årets Mand i Polen 2011. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Trods vigende popularitet, er Polens statsminister Donald Tusk Årets Mand i Polen 2011.


  Den polske statsminister Donald Tusk er for anden gang blevet Årets Mand i Polen. Tusk modtager hæderen ved en ceremoni i dag, tirsdag, på Warszawa Tekniske Universitet.

  Dagblad bag

  Det er bladet Wprost – der siden 1991 har kåret Årets Mand i Polen. Wprost redaktionelle linje er blevet mere liberal, siden tv-journalisten Tomasz Lis overtog den redaktionelle ledelse i maj sidste år.

  Største indflydelse

  Prisen gives til polakker og udlændinge, der har haft stor indflydelse på Polens politiske, sociale, økonomiske og kulturelle område i det forløbne år. Vinderen er fundet af bladets redaktion ud fra forslag fra læsere og internet-brugere via e-mail og Facebook.

  Øvrige kandidater

  Med i opløbet som Årets Mand i Polen var også Janusz Palikot, lederen af den liberale Palikot bevægelse, der fik 10 procent af stemmerne i oktober sidste år, og kaptajn Tadeusz Wrona, der landede et Boeing 767 fly på undersiden, og reddede dermed 231 menneskers liv i Warszawa lufthavn den 1. november.