Donald Tusk har inviteret Helle Thorning til Gdansk

  Helle_Thorning-Schmidt_ny_statsminister_i_Danmark_inviteret_til_Polen_Jens_Mørch_polennu

  Helle Thorning Schmidt er Danmarks første kvindelige statsminister. Hun blev valgt som formand for Socialdemokratiet i 2005. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  GDANSK: Polens statsminister og EU-formand Donald Tusk har inviteret Danmark nye statsminister Helle Thorning-Schmidt til baltisk topmøde i Polen.


  EU-formand og Polens statsminister Donald Tusk, har inviteret Danmarks nytiltrådte statsminister, Helle Thorning-Schmidt til Gdansk den 24. – 26. oktober.

  Helle Thorning-Schmidt er Danmarks første kvindelige statsminister, og blev valgt den 15. september. For få dage siden udpegede den nye statsminister sin regering, og rykkede ind i de danske ministerier.

  Ikke afklaret

  Det er også forklaringen på, at Helle Thorning Schmidt og det danske Statsministerium endnu ikke har svaret på henvendelsen fra Donald Tusk, oplyser Statsministeriet overfor polennu.dk.

  Baltisk topmøde

  Donald Tusk, der selv er på valg i dag, har inviteret den nye danske statsminister til Gdansk, hvor der holdes baltisk topmøde.

  Baltic Development Forum, som tidligere udenrigsminister i Danmark Uffe Ellemann-Jensen er formand for, holder sit 13. årsmøde i Gdansk, sammen med en konference om EU’s strategi for den baltiske region. Det er kun anden gang, et sådan møde holdes.

  Arrangementerne gennemføres i samarbejde med det polske formandskab, EU-kommissionen, Gdansk by og Regionen Pomorskie. Det ventes, at statsledere eller andre højstående repræsentanter fra de fleste lande i det baltiske område, vil møde frem til arrangementerne i Gdansk.

  God modtagelse

  Den nye danske statsminister vil blive taget hjerteligt imod, efter at Danmark har meddelt at den ekstra grænsekontrol, som den tidligere regering indførte, vil blive stoppet.

  Grænsekontrollen har givet voldsomme reaktioner flere steder i Europa, og den polske udenrigsminister Radek Sikorski, har især kritiseret Danmark i voldsomme vendinger for det nye grænsetiltag, der altså med den nye regering nu er endelig droppet.

  Det bliver den danske statsminister Helle Thorning-Schmidts første mulighed for at møde sine østeuropæiske kolleger.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Summit 2011 Gdansk (BDF)


  LÆS MERE
  Eksternt link: Danmarks nye statsminister Helle Thorning-Schmidt