Donald Tusk: Jeg blev fejlciteret af BBC

  Statsminister_Donald_Tusk_mindre_populær_0

  Polens statsminister Donald Tusk er blevet fejlciteret i et BBC program. Nu har hans ministerium udsendt udskrift af samtalerne. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens statsminister siger, at han blev fejlciteret af BBC, da han anklagede Rusland for at have en del af ansvaret for, at rapporten om Smolensk ulykken ikke er færdig.


  I denne uge deltog Polens statsminister Donald Tusk i et program på BBC, hvor også oppositionslederen Jaroslaw Kaczynski og Ruslands udenrigsminister, Sergey Lavrov, var med.

  Donald Tusk rettede i programmet en kritik af Rusland, for også at have en del af ansvaret for, at rapporten om flyulykken ved Smolensk den 10. april endnu ikke er færdig.

  I en meddelelse fra Statsministeriet beklager Tusk nu, at han er blevet misforstået, og beklager de reaktioner, som udtalelserne har fremkaldt.

  Russerne mangler svar

  De russiske efterforskere har protesteret, og anklager nu Polen at trække sagen ud, fordi de polske myndigheder kun har svaret på 2 ud af 6 spørgsmål fra de russiske efterforskere. Og de to svar er kun delvise, oplyser de russiske efterforskere.

  I morgen er det et år siden, at præsident Lech Kaczynski og 95 andre omkom i et flystyrt ved Smolensk i Rusland.