Donald Tusk: Smolensk rapporten er ikke komplet

Statsminister_Donald_Tusk_afviser_Smolensk_rapport_gov

Den polske statsminister Donald Tusk, sagde i sin første kommentar til den russiske rapport om Smolensk katastrofen, at Polen ikke kan acceptere de russiske konklusioner. Arkivfoto.


WARSZAWA: Polens statsminister sagde i sin første kommentar til den russiske rapport om Smolensk katastrofen, at de 210 sider ikke er de sidste ord i sagen om flystyrtet den 10. april i fjor.


I sin første erklæring om den russiske rapport om Smolensk katastrofen, sagde Polens statsminister, Donald Tusk, torsdag, at de 210 sider lange dokument ikke er de sidste ord om katastrofen.

Det der mangler

– Det er ikke overraskende, hvad rapporten indeholder, men mere det som ikke er nævnt, sagde Donald Tusk på et pressemøde i går eftermiddag.

Han sagde også, at rapportens konklusioner ikke er afslutningen af undersøgelsen om Smolensk katastrofen, men blot afslutningen på begyndelsen.

Dialog om konklusion

Polen vil nu invitere Rusland til drøftelser om Smolensk-katastrofen og finde en konklusion, der kan accepteres af begge parter.

– Vores vigtigste mål er at finde sandheden, ikke at nå frem til et kompromis, sagde Donald Tusk og tilføjede, at hvis Rusland nægter at skrive rapporten om, så vil Polen i henhold til Chicago-konventionen, bede internationale institutioner om at gribe ind.

Polsk-russiske forbindelser

Donald Tusk sagde også, at han er bekymret for det politiske aspekt af Smolensk-tragedie.

– Smolensk flykatastrofen må aldrig være et slag mod polsk-russiske forbindelser, men vi ønsker en komplet og objektiv vurdering og konklusion af, hvad der forårsagede Smolensk-tragedien. Gode relationer kan kun være baseret på sandheden, sagde Donald Tusk.

– Russerne skal have modet til at komme med hele sandheden om Smolensk katastrofe, sagde statsminister Donald Tusk på et pressemøde i går.