DONG sælger sine vindmølleparker i Polen

  Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KØBENHAVN: DONG har aftalt at sælge sine vindmølleparker i Polen til to polske energiselskaber.


  DONG Energy har indgået en aftale med to polske energiselskaber PGE og Energa, der betyder, at PGE og Energa køber DONG Energy’s polske vindmølleparker.

  En milliard zloty

  Den samlede salgspris for vindforretningen er cirka 1 milliard zloty, men handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

  Tre vindmølleparker

  DONG Energy’s polske onshore vindforretning er førende inden for udvikling og drift af landvindmøller i Polen. Virksomheden driver tre vindmølleparker med en samlet kapacitet på 111,5 MW og har en portefølje af udviklingsprojekter på mere end 700 MW. Forretningen omfatter en polsk organisation bestående af cirka 40 medarbejdere, der fremover skal arbejde for PGE og Energa.

  Udsalg

  – Salget er et skridt i retning af at realisere DONG Energy’s tidligere udmeldte plan om at frasælge aktiver til en samlet værdi af 10 milliarder danske kroner i løbet af 2013 og 2014. Vi vil dermed frigive kapital til at understøtte vores investeringer i blandt andet havvindmøller, hvor DONG Energy har en stærk position, siger Henrik Poulsen, adm. direktør i DONG Energy.

  God investering

  Henrik Poulsen understreger, at investeringen i polske landvindmøller har været en god investering for DONG Energy, men at selskabet på vindområdet fremover vil fokusere på udvikling, opførelse og drift af havvindmølleparker.

  Transaktionen forventes at resultere i en avance til DONG før skat på 600 millioner kroner.