Duda: Rusland skal overholde international lov

  polens_praesident_andrzej_duda_om_nato_partnerskab_med_rusland_i_koebenhavn_polennu_2

  Polens præsident Andrzej Duda løftede pegefingeren over for Rusland under sit officielle besøg i Danmark. Foto: Michael Bech Særkjær, polennu.dk.


  KØBENHAVN: NATO partnerskabet med Rusland skal bygge på begge parters respekt for international lov, siger Polens præsident Andrzej Duda.


  Polens præsident Andrzej Duda kommenterede på et pressemøde torsdag i det danske statsministerium Polens og NATO’s forhold til Rusland.

  Andrzej Duda understregede, at han ikke ser Rusland som en modstander eller som en fjende, men derimod som en speciel partner for NATO.

  Sammenhold i NATO er vigtigt

  – Rusland er en speciel partner – en partner, der desværre flere gange har vist, at det ikke respekterer svaghed, derfor er jeg dybt overbevist om, at NATO skal vise solidaritet og sammenhold, og at vi kun på den baggrund kan opnå et ligeværdigt partnerskab med Rusland, sagde den polske præsident på pressemødet i det danske statsministerium.

  Imperialistisk politik

  – Rusland er en stor nabo med stort militært potentiale, men det er også et land, der de seneste år har ført en politik, som man kan kalde imperialistisk, sagde Andrzej Duda.

  – Rusland har flere gange overtrådt international ret ved ikke at respektere grænser, sagde Duda og opfordrede til, at NATO skal presse på for at få løst krisen i Ukraine.

  Partnerskab skal baseres på international lov

  – Rusland skal behandles som en partner, men ikke baseret på frygt, eller på, at vi er bliver tvunget til noget eller er svage. Partnerskabet skal derimod baseres på, at vi i NATO står sammen, og at vi derfor er stærke, vi forstår hvad der sker, drager konklusionerne af det, og at vi er fast besluttet på at stå på det standpunkt, at man først og fremmest skal basere sig på fred og international lov, sagde den polske præsident.

  – Første skridt må være at få Rusland til på vejen baseret på international lov, sagde præsidenten.